Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη των ΗΠΑ επί της Κούβας στο πρώτο τους φιλικό μετά από 69 χρόνια

Νίκη των ΗΠΑ επί της Κούβας στο πρώτο τους φιλικό μετά από 69 χρόνια

Οι Ηνωμένες Πολιτείες νίκησαν με 2-0 την Κούβα, στο πρώτο φιλικό μεταξύ των δύο χωρών, μετά 69 χρόνια. Ένας αγώνας που εκτός άλλων θα θυμούνται οι φίλαθλοι και για την κακή ποιότητα του γηπέδου Αβάνα. Οι Αμερικάνοι πανηγύρισαν, με γκολ που έφτασαν στο δεύτερο ημίχρονο, από τον βετεράνο Κρις Βοντολόφσκι (62’), σημειώνοντας το ενδέκατο τέρμα του με την εθνική, και τον νεαρό της Μπάγερν Ζουλιάν Γκριν (71’), μετά από ασίστ του έτερου σκόρερ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες νίκησαν με 2-0 την Κούβα, στο πρώτο φιλικό μεταξύ των δύο χωρών, μετά 69 χρόνια. Ένας αγώνας που εκτός άλλων θα θυμούνται οι φίλαθλοι και για την κακή ποιότητα του γηπέδου Αβάνα.

Οι Αμερικάνοι πανηγύρισαν, με γκολ που έφτασαν στο δεύτερο ημίχρονο, από τον βετεράνο Κρις Βοντολόφσκι (62’), σημειώνοντας το ενδέκατο τέρμα του με την εθνική, και τον νεαρό της Μπάγερν Ζουλιάν Γκριν (71’), μετά από ασίστ του έτερου σκόρερ.

Παρά την ήττα, η εμφάνιση ήταν ενθαρρυντική για την Κούβα, που βρίσκεται στην θέση 139 της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA. Μάλιστα μπορούσε να ισοφαρίσει (65’), αλλά στην κεφαλιά του Καμπαγιέρο, η μπάλα βρήκε το δοκάρι.

Οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί επίσης στις 6 Σεπτεμβρίου 2008 για το Gold Cup, αλλά αυτό ήταν το πρώτο φιλικό μεταξύ τους, από το 1947. Ο αγώνας έγινε στο Estadio Pedro Marrero, μέσα σε μία ατμόσφαιρα που εντάσσεται στην προσπάθεια εξομάλυνσης των πολιτικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Θα προτιμούσα να γίνει το παιχνίδι σε τεχνητό χλοοτάπητα αν και είναι αλήθεια ότι μισώ αυτό τον χλοοτάπητα», δήλωσε ο αναλυτής του ESPN Τέιλορ Τούελμαν, αναφερόμενος στην κατάσταση του γηπέδου. «Απλώς σκέφτομαι, ότι αν πρόκειται να προγραμματίσεις ένα φιλικό… πρέπει να πάρεις κάτι από το παιχνίδι».

Πραγματικά το γήπεδο, όπως αναφέρει και το Reuters έμοιαζε με «οργωμένο χωράφι ενός αγρότη», που έκρυβε κινδύνους για τους παίκτες, ενώ η απρόβλεπτη αναπήδηση έκανε δύσκολο τον έλεγχο της μπάλας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024