Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για ρωσική παραβίαση μιλά η Φινλανδία, διαψεύδει η Μόσχα

Για ρωσική παραβίαση μιλά η Φινλανδία, διαψεύδει η Μόσχα

Το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ενδέχεται να προχώρησαν δύο φορές σε παραβίαση του εναέριου χώρου την Πέμπτη. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για αεροσκάφη Sukhoi 27. Oι αναφορές από το Ελσίνκι σημειώνουν ότι την Παρασκευή υπογράφεται «δήλωση προθέσεων» για την αμυντική συνεργασία Φινλανδίας και ΗΠΑ, ενώ στη χώρα βρίσκεται ο αμερικανός υφυπουργός Άμυνας. Διαψεύδει η Μόσχα.

Το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ενδέχεται να προχώρησαν δύο φορές σε παραβίαση του εναέριου χώρου την Πέμπτη. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για αεροσκάφη Sukhoi 27.

Oι αναφορές από το Ελσίνκι σημειώνουν ότι την Παρασκευή υπογράφεται συμφωνία αμυντικού χαρακτήρα μεταξύ Φινλανδίας και ΗΠΑ.

Ο αμερικανός υφυπουργός Άμυνας Μπομπ Γουέρκ βρίσκεται στη Φινλανδία την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου μεταξύ άλλων θα υπογραφεί και κοινή «δήλωση πρόθεσης» για ανάπτυξη της φινλανδοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας.

Το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής πως σημειώθηκαν δύο περιστατικά με ρωσικά Sukhoi 27 την προηγούμενη ημέρα στον Κόλπο της Φινλανδίας.

Το πρώτο περιστατικό είχε καταγραφεί στις 16:43 (ώρα Ελσίνκι και Αθήνας) και είχε διάρκεια περίπου ένα λεπτό και το δεύτερο στις 21:33 από διαφορετικό αεροσκάφος.

Στο πρώτο περιστατικό, το ρωσικό αεροσκάφος έφτασε μέχρι ένα χλμ. μέσα στον φινλανδικό εναέριο χώρο πάνω από τη θάλασσα ανοικτά του Πόρβο (ανατολικά του Ελσίνκι).

Διαψεύδει η Μόσχα

Ρωσικά Sukhoi 27 πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές πτήσεις στις 6 και 7 Οκτωβρίου στα ουδέτερα χωρικά ύδατα του Κόλπου της Φινλανδίας και δεν παρεξέκλιναν από την πορεία τους, ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024