Οι ισχυροί του ΟΗΕ είπαν και τυπικά «ναι» στον Γκουτιέρες για τη θέση του ΓΓ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επικύρωσε την επιλογή του Πορτογάλου Αντόνιο Γκουτιέρες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα. Απομένει και τυπικά η έγκριση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επικύρωσε την επιλογή του Πορτογάλου Αντόνιο Γκουτιέρες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα. Απομένει και τυπικά η έγκριση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο νυν Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δήλωσε την Πέμπτη από τη Ρώμη ότι ο πορτογάλος πρώην πρωθυπουργός αποτελεί «εξαιρετική επιλογή».
«Γνωρίζω πολύ καλά τον κ. Γκουτιέρες και θεωρώ πως αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ΓΓ του ΟΗΕ στο περιθώριο συνάντησής του με τον ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.
«Η εμπειρία του ως πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, οι ευρείες γνώσεις του για τις διεθνείς υποθέσεις, η ζωηρή διάνοιά του θα του χρησιμεύσουν για να ηγηθεί των Ηνωμένων Εθνών σε μία κρίσιμη περίοδο» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση