Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημερίδα της PRAKSIS για την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα

Ημερίδα της PRAKSIS για την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα

Η PRAKSIS στο πλαίσιο του προγράμματος PRAKSIS ACCESS διοργανώνει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ημερίδα για την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα (09:00 - 15:00) στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza (Αίθουσα Socrates A), στην Αθήνα.

ΗPRAKSIS στο πλαίσιο του προγράμματοςPRAKSISACCESS διοργανώνει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ημερίδα για την πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα (09:00 – 15:00) στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza (Αίθουσα Socrates A), στην Αθήνα.

Η συζήτηση για την πρόσβαση στα φάρμακα είναι το θέμα που απασχόλησε όσο λίγα την παγκόσμια και ευρωπαϊκή κοινότητα τον περασμένο χρόνο. Η εκστρατεία PRAKSIS ACCESS έχει ανοίξει αυτή την συζήτηση και στην Ελλάδα.

Οι συστάσεις της ολλανδικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (α’ εξάμηνο 2016) προς την Κομισιόν για μια σε βάθος έρευνα σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων, αλλά και η χθεσινή μερική ανάκληση πατέντας φαρμάκου για την ηπατίτιδα C (Sovaldi) από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας -μια υπόθεση που άνοιξαν οι Γιατροί του Κόσμου- είναι δύο σημαντικά δείγματα δημόσιας πολιτικής για την βελτίωση της πρόσβασης στα φάρμακα. Πρόκειται για δύο από τα θέματα που θα εξεταστούν στην ημερίδα παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Δημόσια Υγεία και των Γιατρών του Κόσμου.

Ακόμα στην ημερίδα θα γίνει αναφορά:

  • στην πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα, καθώς και για τις αντίστοιχες εκστρατείες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου που υποστηρίζουν την PRAKSIS ACCESS,
  • στα αποτελέσματα έρευνας πάνω στη νομολογία σχετικά με τις πατέντες των φαρμάκων και την υποχρεωτική αδειοδότηση στην Ελλάδα (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.) αλλά και για την έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τα εμπόδια πρόσβασης στο σύστημα υγείας που εκπονήθηκε από τον καθ. Χ. Οικονόμου (Πάντειο Πανεπιστήμιο),
  • στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πρόσβαση στα φάρμακα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με τον Γιάννη Νάτση από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Δημόσια Υγεία (EPHA),
  • στις εμπειρίες δύσκολης πρόσβασης από τη σκοπιά του κοινωνικού ιατρείου (Γιώργος Βήχας-ΜΚΙΕ), του φαρμακείου (Γιάννης Δαγρές-ΠΦΣ) και του νοσοκομείου, μέσα από τα μάτια ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτούς τους χώρους και εκπροσωπούν φορείς που αγωνίζονται για καλύτερη πρόσβαση στα φάρμακα και στις υπηρεσίες υγείας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

health.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024