Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρό το χτύπημα του τυφώνα Μάθιου στην Καραϊβική

Σφοδρό το χτύπημα του τυφώνα Μάθιου στην Καραϊβική

Ο τυφώνας Μάθιου εξελίσσεται στην πιο σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή της Καραϊβικής κατά την τελευταία δεκαετία, αφήνοντας πίσω του αρκετές ζημιές και κατευθυνόμενος πλέον στη Φλόριντα. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις στη Δομινικανή Δημοκρατία και δύο στην Αϊτή -όπου ο ΟΗΕ μιλά για την χειρότερη καταστροφή μετά τον σεισμό του '10- ενώ το επίκεντρο της κακοκαιρίας έχει περάσει πλέον από την Κούβα και κατευθύνεται προς τη νοτιοανατολική Φλόριντα.

Ο τυφώνας Μάθιου εξελίσσεται στην πιο σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή της Καραϊβικής κατά την τελευταία δεκαετία, αφήνοντας πίσω του αρκετές ζημιές και κατευθυνόμενος πλέον στη Φλόριντα.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις στη Δομινικανή Δημοκρατία και δύο στην Αϊτή -όπου ο ΟΗΕ μιλά για την χειρότερη καταστροφή μετά τον σεισμό του ’10- ενώ το επίκεντρο της κακοκαιρίας έχει περάσει πλέον από την Κούβα και κατευθύνεται προς τη νοτιοανατολική Φλόριντα.

Στο επίκεντρο της σφοδρότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων βρέθηκαν πόλεις, αγροτικές εκτάσεις, αλλά και παραλιακά τουριστικά θέρετρα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε την κατάσταση που προκλήθηκε στην Αϊτή ως «τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή που έπληξε τη χώρα από τον καταστροφικό σεισμό του 2010».

Το λεγόμενο «μάτι του κυκλώνα» κινείται στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Κούβας κι αναμένεται ότι θα φτάσει στις ΗΠΑ, τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης Τυφώνων στο Μαϊάμι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024