Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πληροφορίες ότι αυτομόλησαν Βορειοκορεάτες διπλωμάτες στην Κίνα

Πληροφορίες ότι αυτομόλησαν Βορειοκορεάτες διπλωμάτες στην Κίνα

Υψηλόβαθμος διπλωμάτης από την πρεσβεία της Βορείου Κορέας στην Κίνα αυτομόλησε, ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νοτίου Κορέας, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι δύο ακόμα εργαζόμενοι στην πρεσβεία ζήτησαν άσυλο στην διπλωματική αποστολή της Ιαπωνίας. Η ιαπωνική κυβέρνηση διέψευσε την πληροφορία.

Υψηλόβαθμος διπλωμάτης από την πρεσβεία της Βορείου Κορέας στην Κίνα αυτομόλησε, ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νοτίου Κορέας, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι δύο ακόμα εργαζόμενοι στην πρεσβεία ζήτησαν άσυλο στην διπλωματική αποστολή της Ιαπωνίας.

Το Yonhap, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, αναφέρει ότι ο αξιωματούχος -ο οποίος βρισκόταν στην πρεσβεία στο Πεκίνο, αλλά ήταν στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Βορείου Κορέας- εξαφανίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου με την οικογένειά του.

Ο αξιωματούχος ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια σε φάρμακα κλινικής στην Πιονγιάνγκ που φροντίζει τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν και την οικογένειά του.

Εφημερίδα της Νοτίου Κορέας δημοσίευσε άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, δύο εργαζόμενοι στην πρεσβεία της Βορείου Κορέας στο Πεκίνο, αναζήτησαν άσυλο στην διπλωματική αποστολή της Ιαπωνίας. Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης διέψευσε, πάντως, τις πληροφορίες.

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό αυτομόλησης ξένου διπλωμάτη που σύμφωνα με αναλυτές, αποτελούν δείγμα της αστάθειας που επικρατεί στην ηγεσία της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024