Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: «Αντιπατριωτικό» να μην έχει πληρώσει ο Τραμπ φόρους
Δεν φαίνονται να συμμερίζονται «απολύτως» οι περισσότεροι Αμερικανοί την άποψη του Τραμπ για το τι σημαίνει να μην έχει πληρώσει φόρους

Δημοσκόπηση: «Αντιπατριωτικό» να μην έχει πληρώσει ο Τραμπ φόρους

Για τον Ντόναλντ Τραμπ, το «ενδεχόμενο» να είχε νόμιμα αποφύγει να πληρώσει φόρους είναι «απόδειξη ευφυίας». Για το 67% των Αμερικανών σε δημοσκόπηση του Reuters πάντως, είναι «εγωιστικό και αντιπατριωτικό» -έστω κι αν περίπου δύο στους πέντε δείχνουν να έχουν έναν κάποιο σεβασμό απέναντι σε κάποιον που ξέρει να αξιοποιεί τις τρύπες στο φορολογικό σύστημα.

Για τον Ντόναλντ Τραμπ, το «ενδεχόμενο» να είχε νόμιμα αποφύγει να πληρώσει φόρους είναι «απόδειξη ευφυίας». Για το 67% των Αμερικανών σε δημοσκόπηση του Reuters πάντως, είναι «εγωιστικό και αντιπατριωτικό» -έστω κι αν περίπου δύο στους πέντε δείχνουν να έχουν έναν κάποιο σεβασμό απέναντι σε κάποιον που ξέρει να αξιοποιεί τις τρύπες στο φορολογικό σύστημα ώστε να πληρώνει λιγότερα.

Στη δημοσκόπη των Reuters/Ipsos, περίπου 67% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν θεωρούν «εγωιστικό» για έναν υποψήφιο για την προεδρία να μην πληρώνει φόρους και το 61% το θεωρούν «αντιπατριωτικό» (δημοσκόπηση με δυνατότητα πολλαπλών επιλογών).

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης και θαυμασμό για υποψήφιους που ξέρουν πώς να μειώσουν τον αναλογούντα φόρο τους. Περίπου 46% των Αμερικανών, με ποσοστά 35% για τους Δημοκρατικούς και 62% για τους Ρεπουμπλικανούς, πιστεύουν πως ένας υποψήφιος που δεν πληρώνει φόρους καθόλου είναι «έξυπνος».

Το φορολογικό ιστορικό του Τραμπ επανήλθε μετά το δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλείτο γνώση μέρους των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ (τις οποίες ο ίδιος πεισματικά αρνείται να δημοσιοποιήσει) καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο μεγιστάνας θα μπορούσε να είχε νόμιμα αποφύγει να πληρώσει φόρους για σχεδόν δύο δεκαετίες επειδή το 1995 είχε δηλώσει ζημιές 916 εκατ. δολαρίων.

Ο ίδιος ο Τραμπ μπορεί να μην έχει διαψεύσει το δημοσίευμα, αλλά επαναλαμβάνει τη γραμμή που έχει εκφράσει το στρατόπεδό του, και την οποία ουσιαστικά ο ίδιος είχε ξεκινήσει και κατά τη διάρκεια του πρώτου ντιμπέιτ, λέγοντας πως «χρησιμοποίησα με εξυπνάδα τους φορολογικούς νόμους προς όφελός μου, δικό μου, της εταιρείας μου, των επενδυτών μου και των υπαλλήλων μου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024