Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί ο 3ος κύκλος του δωρεάν προγράμματος ενημέρωσης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», από τις 10 έως τις 21 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας και με τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας. Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί ο 3ος κύκλος του δωρεάν προγράμματος ενημέρωσης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», από τις 10 έως τις 21 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας και με τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας. Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, από τις 10 έως τις 21 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα δύο διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου, καθώς και στους φροντιστές τους.

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, από τις 17:00 – 21:00, κάθε  Τετάρτη από  τις 18:00 – 21:00 και κάθε Παρασκευή από τις 17:30 – 20:30. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.gr. Η κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε όσα σεμινάρια ή ενότητες επιθυμεί.

Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων:

Δευτέρα, 10/10, 17/10

  • Συζήτηση για το Νευροπαθητικό Πόνο με την Κατερίνα Λευκαδίτη [Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝΠ]
  • Δραματοθεραπεία με την Κωνστάντζα Μανιατοπούλου [Δραματοθεραπεύτρια – Ψυχοθεραπεύτρια]
  • Ασκήσεις για την καταπολέμηση του Λεμφοιδήματος με την Ευμενία Σαριδάκη [Φυσίατρος] Μόνο για τη Δευτέρα 17/10

Πού: Τα σεμινάρια της Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» (Ρήγα Φεραίου 106, 26221, Πάτρα).

Τετάρτη, 12/10 & 19/10

  • Συμβουλές για υγιεινή διατροφή με την Μαρία Κογκόλη [Κλινική Διαιτολόγος–Διατροφολόγος]
  • Μαθήματα μαγειρικής με την Βασιλική Μανίκα [Chef]

Πού: Τα σεμινάρια της Τετάρτης θα πραγματοποιηθούν στο Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη (Ζαΐμη 21, ΤΚ 26223, Πάτρα).

Παρασκευή, 14/10 & 21/10

  • Μουσικοθεραπεία με την Γιώτα Ανδρεοπούλου [Μουσικοθεραπεύτρια]
  • Υποστηρικτική Ψυχολογία με την Μανουέλα Πλατάκη [Ψυχολόγος/Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια]

Πού: Τα σεμινάρια της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» (Ρήγα Φεραίου 106, 26221, Πάτρα).

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα προορίζεται για τη γενική πληροφόρηση, ενημέρωση και υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συμβουλή του θεράποντα ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

Οι δύο κύκλοι του «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Στον πρώτο κύκλο σεμιναρίων στην Αθήνα καλύφθηκαν 2.263 θέσεις εντός 5 εβδομάδων, ενώ στη Θεσσαλονίκη καλύφθηκαν 835 θέσεις στα 28 βιωματικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν. Χάρη στην καθοδήγηση των εξιδεικευμένων συνεργατών γύρω από τη ψυχολογία, τη φυσική κατάσταση και τη διατροφή, οι γυναίκες δήλωσαν ότι έμαθαν να αγαπούν τον εαυτό τους και να διατηρούν τη ψυχική και σωματική τους ισορροπία στο δύσκολο αγώνα που βιώνουν σε καθημερινή βάση.

«Σε καθημερινή βάση ακούμε τις ανησυχίες και τους φόβους των γυναικών ασθενών. Η αγωνία που βιώνουν είναι αρκετά μεγάλη και έντονη. Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στην αντιμετώπιση της νόσου επιπρόσθετα της κύριας ογκολογικής θεραπείας», εξηγεί ο Άγγελος Κούτρας, Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας, Λιολιώ Κολυπέρα, σημειώνει ότι «ο πόνος, ο φόβος, ο θυμός και η ανασφάλεια αποτελούν συναισθήματα που βιώνει η πλειοψηφία των γυναικών με καρκίνο του μαστού. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας η συνεργασία αυτή, καθώς οι γυναίκες ασθενείς στην Πάτρα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από τα βιωματικά σεμινάρια και να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους».

Η πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας, Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, προσθέτει ότι «αναγνωρίζουμε τις συνεχείς ανάγκες των ασθενών με καρκίνο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε με την Novartis Oncology, καθώς τα σεμινάρια των εξιδεικευμένων συνεργατών γύρω από τη διατροφή, την ψυχολογία και τη φυσική κατάσταση, θα βοηθήσουν τις ασθενείς να γίνουν ακόμα πιο δυνατές στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού».

«Η μεγάλη ανταπόκριση στους δύο πρώτους κύκλους σεμιναρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, καθώς και η έναρξη του νέου κύκλου προγραμμάτων στην Πάτρα, αποδεικνύει τη συνεχή στήριξη της Novartis Oncology απέναντι στη γυναίκα ασθενή, ώστε να τη βοηθήσει να ανταπεξέλθει δυναμικά στο δύσκολο έργο που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα της. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες με καρκίνο του μαστού να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση τους, μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά βιωματικών σεμιναρίων», καταλήγει η Άννα Μουρίκη, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της Ογκολογίας της Novartis Ηellas.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr