Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Φωτιά» θα πάρει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

«Φωτιά» θα πάρει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Διπλές αυξήσεις απειλούν τους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου που αρχίζει η διάθεση του καυσίμου στην αγορά, αφενός μέσω των φόρων, αφετέρου μέσω των διεθνών τιμών που φαίνεται να παγιώνονται στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων μηνών.

Δπλές αυξήσεις απειλούν τους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου που αρχίζει η διάθεση του καυσίμου στην αγορά, αφενός μέσω των φόρων, αφετέρου μέσω των διεθνών τιμών που φαίνεται να παγιώνονται στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με Τα Νέα, αν δεν υπάρξει κάποια σοβαρή ανατροπή στη διακύμανση των διεθνών τιμών, κάτι που δεν αποκλείουν οι αναλυτές, τότε το πετρέλαιο θέρμανσης θα βγει στην αγορά σε τιμή 90-91 λεπτών το λίτρο έναντι 84-85 λεπτών πέρυσι (αύξηση 7%).

Τα επιπλέον αυτά έξι – επτά λεπτά είναι αποκλειστική συνέπεια της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του ΦΠΑ 24% που επιβάλλεται σε αυτόν, και όχι των διεθνών τιμών που προς το παρόν κινούνται στα περυσινά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά, δε, τα καύσιμα κίνησης, από την 1η Ιανουαρίου 2017, η βενζίνη και το ντίζελ κίνησης θα πωλούνται αντίστοιχα κατά δέκα και πέντε περίπου λεπτά ακριβότερα (9% και 4%) λόγω της αύξησης από το νέο έτος των ειδικών φόρων κατανάλωσης στους δύο αυτούς τύπους καυσίμου.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024