Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεντάστερα τα Peugeot 3008 και Mercedes-Benz E-Class στις δοκιμές του EuroNCAP

Πεντάστερα τα Peugeot 3008 και Mercedes-Benz E-Class στις δοκιμές του EuroNCAP

Την κορυφαία διάκριση στις ολοένα και πιο απαιτητικές δοκιμές πρόσκρουσης της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής απέσπασαν το γερμανικό sedan και το γαλλικό crossover.


Δύο ακόμα «αριστεία» ασφάλειας προέκυψαν από το νέο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής δοκιμών πρόσκρουσης όπου συμμετείχαν η Mercedes-Benz E-Class και το Peugeot 3008.

Αμφότερα τα δύο νέα μοντέλα απέσπασαν την κορυφαία διάκριση σημειώνοντας υψηλές βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες.

Αναλυτικά, η E-Class απέσπασε 95% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 90% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, 77% στην κατηγορία προστασίας πεζών και 62% για την παρουσία και την αποτελεσματικότητα περιφερειακών συστημάτων ασφάλειας στο εξοπλιστικό της παλμαρέ.

Όπως σημειώνεται από τον EuroNCAP, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τα στοιχεία που προέκυψαν από τα ανδρείκελα οι ζώνες ασφαλείας και οι αερόσακοι της E-Class προσέφεραν επαρκή προστασία στους επιβαίνοντες ανεξαρτήτως σωματότυπου, ενώ ο θάλαμος επιβατών επέδειξε ανθεκτικότητα στην μετωπική σύγκρουση.

Μέγιστη βαθμολογία απέσπασε η E-Class στην προσομοίωση πλευρικής σύγκρουσης με μπαριέρα ενώ το σύστημα αυτόνομης πέδησης απέτρεψε σε όλες τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν πρόσκρουση με προπορευόμενο όχημα στις συνήθεις ταχύτητες κίνησης στην πόλη.

Στην περίπτωση του 3008, τα αποτελέσματα των δοκιμών εξασφάλισαν στο γαλλικό crossover 86% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβαινόντων, 85% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, 67% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε περίπτωση ενδεχόμενου ατυχήματος και 58% στην κατηγορία αξιολόγησης των περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας που διαθέτει το αυτοκίνητο στον εξοπλισμό του.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιαίτερες παρατηρήσεις του EuroNCAP για το Peugeot 3008 στην προσομοίωση μετωπικής πρόσκρουσης ο θάλαμος επιβατών παρέμεινε σταθερός ενώ οι αερόσακοι και οι ζώνες ασφαλείας παρέχουν καλή προστασία για τους επιβαίνοντες ανεξαρτήτως της θέσης τους και του σωματότυπου τους τόσο στην μετωπική σύγκρουση όσο και στην προσομοίωση πλευρικής σύγκρουσης σε στύλο.

Καλή προστασία παρείχαν στις προσομοιώσεις και τα προσκέφαλα των μπροστινών καθισμάτων μετριάζοντας τις τραυματισμούς του αυχένα.

Όπως επίσης σημειώνει ο EuroNCAP, αν και το σύστημα αυτόνομης πέδησης προσφέρεται σε ορισμένες εκδόσεις του 3008, η απόδοση του δεν συνυπολογίστηκε καθώς δεν αποτελεί μέρος του βασικού του εξοπλισμού.

auto.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024