Τρεις ακόμη μήνες κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιδιώκει ο Ερντογάν
Η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για άλλους τρεις μήνες θα ευνοούσε την Τουρκία, καθώς η χώρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ξεριζώσει την απειλή από τις τρομοκρατικές οργανώσεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για άλλους τρεις μήνες θα ευνοούσε την Τουρκία, καθώς η χώρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ξεριζώσει την απειλή από τις τρομοκρατικές οργανώσεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μιλώντας μια ημέρα αφού το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συνέστησε την παράταση της διακυβέρνησης υπό καθεστώς κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ο Ερντογαν δήλωσε πως το μέτρο επιτάχυνε τη μάχη της Άγκυρας εναντίον της τρομοκρατίας και πως πιστεύει ότι οι Τούρκοι θα υποστηρίξουν την παράταση του καθεστώτος αυτού.
«Η κυβέρνηση θα προβεί στις απαραίτητες εκτιμήσεις και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα (στο θέμα αυτό)», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε ομάδα διοικητών επαρχιών στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης για μία ακόμη φορά αποφασισμένος να εξαλείψει τον «διάδρομο του τρόμου» στα σύνορα με τη Συρία, αναφερόμενος στη διπλή απειλή – όπως την ονομάζει η Άγκυρα – του Ισλαμικού Κράτους και των κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να βλέπει ότι οι κούρδοι μαχητές, το Ισλαμικό Κράτος και οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ «τροφοδοτούν ο ένας τον άλλον».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442