
Σε λαϊκό προσκήνυμα η σορός του Σιμόν Πέρες
Στην Κνεσέτ μεταφέρθηκε η σορός του Σιμόν Πέρες, του βετεράνου πολιτικού του Ισραήλ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 93 ετών. Η κηδεία του θα γίνει το πρωί της Παρασκευής στο κοιμητήριο του όρους Χερτζλ, παρουσία δεκάδων ηγετών από όλο τον κόσμο.
Στην Κνεσέτ μεταφέρθηκε η σορός του Σιμόν Πέρες, του βετεράνου πολιτικού του Ισραήλ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 93 ετών. Η κηδεία του θα γίνει το πρωί της Παρασκευής παρουσία δεκάδων ηγετών από όλο τον κόσμο.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, στην κηδεία του θα είναι παρόντες ο ΓΓ του ΟΗΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, η υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο πρόεδρος του Μεξικού Πένια Νιέτο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος.
Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν θα είναι παρών ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.
Ο Πέρες θα ταφεί την Παρασκευή στις 11:00 στο κοιμητήριο του όρους Χερτζλ όπου έχουν ταφεί σημαντικές προσωπικότητες του Ισραήλ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Εμανουέλ Ναχσόν.
Διαβάστε επίσης
- Η διεθνής κοινότητα τιμά και αποχαιρετά τον Σιμόν Πέρες
- Σιμόν Πέρες: Ο τελευταίος της γενιάς των πατέρων του Ισραήλ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρουμανία: Νέα θραύσματα από drone εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ρυθμίσεις χρεών: τι μας συμφέρει…
- Δημοτικές εκλογές: Πρώτη στις δημοτικές εκλογές η Φάταχ του παλαιστίνιου προέδρου Αμπάς
- Γιορτή σήμερα 27 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]
- Μίλαν – Γιουβέντους 0-0: «Ροσονέρι» και «Γηραιά Κυρία» δούλεψαν για την πρωτοπόρο Ίντερ

