Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα και τέσσερις τόνους καπνού εντόπισε και κατέσχεσε στον Ασπρόπυργο η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, που εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που τα διακινούσε στην αγορά. Ως μέλη της συνελήφθησαν δύο Ρουμάνοι, ενώ αναζητούνται έξι Έλληνες.

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα και τέσσερις τόνους καπνού εντόπισε και κατέσχεσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, που εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που τα διακινούσε στην αγορά.

Ως μέλη της συνελήφθησαν δύο Ρουμάνοι, ηλικίας 39 και 36 ετών, την ώρα που μετέφεραν με φορτηγό μεγάλο αριθμό λαθραίων πακέτων τσιγάρων. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται πέντε Έλληνες (37, 47, 50, 56 και 84 ετών), ενώ στο κύκλωμα εμπλέκεται άλλος ένας Έλληνας, αγνώστων στοιχείων.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισε και έθεσε υπό διακριτική επιτήρηση αποθήκη εταιρείας στον Ασπρόπυργο. Από εκεί το μεσημέρι της Τρίτης βγήκαν οι δύο συλληφθέντες, οδηγώντας φορτηγό και Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που το συνόδευε.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τότε τα δύο αυτά οχήματα και διαπίστωσαν ότι μετέφεραν 75.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Ακολούθησε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με την συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στους χώρους της αποθήκης, όπου και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε επιμελώς απομονωμένο υπόγειο, η πρόσβαση στο οποίο γινόταν μέσω κρυφού ανελκυστήρα. Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, καπνού και αντικείμενα για τη συσκευασία και μεταφορά τους.

Όπως προέκυψε, ο 37χρονος έλληνας συγκατηγορούμενος είχε συστήσει με έδρα την Αθήνα εταιρεία που λειτουργούσε ως βιτρίνα για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, χρησιμοποιώντας ως συσκευαστήριο την αποθήκη στον Ασπρόπυργο.

Από την έρευνα στους χώρους της αποθήκης και στα δύο οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 824.932 πακέτα με 16.498.640 τσιγάρα που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του υπουργείου Οικονομικών, 39 κιβώτια καπνού βάρους περίπου τεσσάρων τόνων, δύο επικαθήμενα και ισάριθμα κλαρκ, δύο συσκευές ενδοεπικοινωνίας, τρία καταγραφικά μηχανήματα με 11 κάμερες, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, 150 ευρώ και 37 Λέου Ρουμανίας.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις που αφορούν στον Τελωνειακό Κώδικα και τη φορολογία καπνού, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

«Με την εξάρθρωση της εγκληματικής αυτής ομάδας καταφέραμε ένα καίριο χτύπημα στα κυκλώματα του λαθρεμπορίου, που στερούν το Δημόσιο από σημαντικές πηγές εσόδων για την ελληνική οικονομία. Μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το χρηματικό ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ» ανέφερε, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024