Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταθάκης: Πλήρως δεσμευμένη με τους όρους του προγράμματος η κυβέρνηση

Σταθάκης: Πλήρως δεσμευμένη με τους όρους του προγράμματος η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση είναι πλήρως δεσμευμένη στους όρους του προγράμματος και έχει σημειώσει πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο CNBC, το πρωί της Πέμπτης. Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα την ανεξαρτησία της ΤτΕ.

Η κυβέρνηση είναι πλήρως δεσμευμένη στους όρους του προγράμματος και έχει σημειώσει πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο CNBC, το πρωί της Πέμπτης.

Σε συνέντευξή του, o υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει εστιάσει στο «σωστό μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής» και ειδικότερα στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τους έχοντες και στη «χαλάρωση» των περικοπών στον δημόσιο τομέα.

«Οι δαπάνες για την εκπαίδευση και την υγεία είχαν φθάσει σε οριακό επίπεδο και έτσι, αποφασίσαμε ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές σ’ αυτούς τους τομείς» εξήγησε.

Παράληλλα, ερωτηθείς για το ζήτημα που προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος και πως σε κανένα σημείο δεν προσπάθησε να πιέσει τον κεντρικό τραπεζίτη να παραιτηθεί.

Επιπλέον, ο Γ. Σταθάκης εκτίμησε ότι η Ελλάδα ίσως μπορέσει να ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ (QE), μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ειδικά εάν υπάρξει κάποια συμφωνία για το χρέος έως τα Χριστούγεννα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024