Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Η ζημιά στην Παιδεία δεν διορθώνεται με νόμους

Θεοδωράκης: Η ζημιά στην Παιδεία δεν διορθώνεται με νόμους

Σε υψηλούς τόνους και με επιθετική διάθεση, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε την κυβέρνηση για την «ανατροπή» της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης τα τελευταία χρόνια. Υποστήριξε ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται όλα τα κόμματα, και ζήτησε να ξεκινήσει η συζήτηση για διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας.

Σε υψηλούς τόνους και με επιθετική διάθεση, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε την κυβέρνηση για την «ανατροπή» της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, ο επικεφαλής του Ποταμιού (φορώντας γραβάτα λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, όπως είπε κατηγόρησε όλα τα κόμματα για τη σημερινή κατάσταση: «Τα σχολεία, και ιδιαίτερα τα πανεπιστήμια, ήταν πάντα στα χέρια των κομμάτων, άρα η ευθύνη για το κατάντημα της Παιδείας είναι διακομματική».

«Η ζημιά που κάνουμε στην οικονομία μπορεί κάποτε να διορθωθεί. Η ζημιά
που κάνουμε στην Παιδεία δεν διορθώνεται με νόμους και υπουργικές
αποφάσεις».

«Είμαστε υπερήφανοι που τα παιδιά μας παιδεύονται περισσότερο, οι γονείς πληρώνουν περισσότερο, για να έχουμε το χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη;» διερωτήθηκε.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Η δήλωση του κ. Θεοδωράκη που προκάλεσε αναστάτωση στους κυβερνητικούς βουλευτές ήταν η αναφορά του στην Χούντα και την αντίληψή της περί των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Η άρνηση των μη κρατικών πανεπιστημίων δεν είναι Αριστερά. Πρώτα η Χούντα ισχυρίστηκε ότι αυτά θα καταστρέψουν την Παιδεία» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Στην αντίδραση των βουλευτών απάντησε «Πείτε μου πού σας πρόσβαλα».

Ακόμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε για υποκρισία, υποστηρίζοντας ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας χρίστηκε διδάκτορας σε ιδιωτικό κολέγιο στην Τουρκία. «Πολιτικοί που έχουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, να υμνούν μόνο τα δημόσια σχολεία και να πολεμούν τα ιδιωτικά. Πόσο υποκριτές πια!» είπε.

Υπενθύμισε δε ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος παραβρέθηκε στα εγκαίνια νέας πτέρυγας ιδιωτικού κολεγίου στο Μαρούσι.

Όσον αφορά την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, είπε ότι όσα παιδιά έχουν εξοικείωση με την μαθητική διδασκαλία πρέπει να ενταχθούν στα σχολεία της γειτονιάς τους αλλά και σε ιδιωτικά σχολεία, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης.

Ακόμα, ζήτησε την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τον διπλασιασμό των πρότυπων σχολείων, την επαναφορά των πρυτανικών συμβουλίων και την κατάργηση των αιωνίων φοιτητών.

Για τα θρησκευτικά

Αναφερόμενος στο μάθημα των θρησκευτικών, για το οποίο γίνεται μεγάλη συζήτηση τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από την ηγεσία της Εκκλησίας να επιδείξει τόλμη, λέγοντας ότι το σύγχρονο σχολείο δεν χρειάζεται περισσότερο τα θρησκευτικά από τη φυσική, τη βιολογία, την πληροφορική.

«Πρέπει να ανοίξουμε την συζήτηση για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας» καλώντας την Εκκλησία να μην φοβηθεί τον διάλογο.

«Στην Εκκλησία υπάρχουν αρκετοί ιεράρχες, γήινοι και μετριοπαθείς, με πρώτο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που δεν θα πρέπει να φοβηθούν αυτόν τον διάλογο» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024