Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Καμμένος: Σύνταγμα και λαϊκό αίσθημα αντίθετα στο διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας
Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη

Καμμένος: Σύνταγμα και λαϊκό αίσθημα αντίθετα στο διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας

Με την επίκληση του Συντάγματος, αλλά και του λαϊκού αισθήματος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος απέρριψε κάθε συζήτηση για διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους μιλώντας στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία.

Με την επίκληση του Συντάγματος, αλλά και του λαϊκού αισθήματος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος απέρριψε κάθε συζήτηση για διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.

Μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Εμείς θεωρούμε ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι συγκεκριμένο. Αναφέρεται στους άρρηκτους δεσμούς της Ορθοδοξίας με την Πολιτεία και από τη στιγμή που παραμένει αυτό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσει οποιαδήποτε συζήτηση για διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσθεσε ότι η ορθοδοξία και ο ελληνισμός βάδισαν πολλά χρόνια μαζί, και τέτοιου είδους αλλαγές είναι είναι αντίθετες στο αίσθημα του ελληνικού λαού.

Ακόμα, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, λέγοντας ότι ο κ. Ιερώνυμος δέχθηκε με χαρά την πρόταση του πρωθυπουργού να γίνει διάλογος με την Εκκλησία από την αρχή, «προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η συγγραφή των νέων βιβλίων και οι πιθανές αλλαγές στα Θρησκευτικά».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕ¨δεν έκρυψε τη διαφωνία του με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για το ζήτημα των Θρησκευτικών, σημειώνοντας πως «διαφωνούμε μεν και μάλιστα δημοσίως πολλές φορές, αυτό άλλωστε επιτάσσει η Δημοκρατία», ωστόσο «δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι για πρώτη φορά φέτος, στη δική του θητεία και μετά από πολλά χρόνια, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς προβλήματα».

«Η κυβέρνηση κατάφερε πολλά»

Ακόμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας υπεραμύνθηκε το έργο της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η πρόοδος στο θέμα της Παιδείας είναι μεγαλύτερη από ό,τι πέτυχαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα προηγούμενα 15 χρόνια.

Όπως είπε, επί των ημερών Σαμαρά – Βενιζέλου υπήρξε η δέσμευση ότι το 2018 θα φτάσει ο προϋπολογισμός για την Παιδεία στο 1,9% του ΑΕΠ, ποσοστό που φτάνει σήμερα το 2,8% του ΑΕΠ.

Σχολιάζοντας την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για είσοδο όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ο κ. Καμμένος έθεσε το ερώτημα του πώς θα συμβεί αυτό, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ, αντί να ανακοινώνει αυξήσεις στον προϋπολογισμό για την Παιδεία, ακολουθεί το πρόγραμμα της μείωσης του προϋπολογισμού, που φτάνει στο 1,9% του ΑΕΠ.

Υποστήριξε δε πως φέτος μπήκαν 20.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς με κονδύλια που εξοικονομήθηκαν από μέρος των ποσών που πλήρωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε την εθνική αντιπροσωπία σε συναίνεση και κοινή πολιτική για την Παιδεία και την Εθνική Άμυνα. Είπε όμως πως στην ευρεία συζήτηση για την Παιδεία πρέπει να ενταχθεί και το θέμα των Στρατιωτικών Σχολών, όσον αφορά την εισαγωγή στις Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στο ενδεχόμενο δημιουργίας προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στις στρατιωτικές σχολές.

Περί διαπλοκής

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στην ανάγκη πάταξης της διαπλοκής, λέγοντας ότι η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων έθρεψε την διαφθορά και μέσα από αυτή υπήρξε αποστέρηση τεράστιων ποσών, που θα μπορούσαν να διοχετευτούν στην Παιδεία.

«Πληρώστε τα 14 εκατ. που πήρατε δάνειο από την Τράπεζα Αττικής, στην οποία είχατε διορίσει την διευθύντρια του κ. Σταϊκούρα» είπε προς την ΝΔ, πυροδοτώντας την αντίδραση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την απάντηση του πρώην αν. υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι στην ΝΔ δόθηκε αυτό το ποσό χαμηλότοκα, ενώ όταν ζήτησαν οι ΑΝΕΛ 20.000 ευρώ, για να τυπώσουν τα ψηφοδέλτιά τους, το αίτημα απορρίφθηκε.

Για το θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Καμμένος απευθύνθηκε και πάλι στην ΝΔ, για να πει ότι «άδειες δεν πήραν οι δικοί μας κουμπάροι, οι δικοί σας πήραν», ενώ όταν από την αίθουσα ρωτήθηκε «ποιος είναι αυτός;» απάντησε πως «ο κ. Μαρινάκης είναι κουμπάρος της κ. Μπακογιάννη».

Τέλος, σχολιάζοντας αναφορά του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ο κ. Καμμένος είπε πως η ευρωπαϊκή νομοθεσία «περί γκετοποίησης» δεν επιτρέπει την ύπαρξη σχολείων στους καταυλισμούς προσφύγων.

Ακόμη, απαντώντας στη δήλωση του κ. Θεοδωράκη ότι «μόνον οι Χουνταίοι δεν επέτρεπαν τα ιδιωτικά σχολεία», ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι τέτοιες απόψεις «δεν βοηθούν στο δημόσιο διάλογο.

«Κατά αυτή τη λογική θα λέγαμε ότι η Χούντα κατήργησε τις πολιτικές νεολαίες» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024