Ο Μπόρις Τζόνσον επαινεί το τέλειο τουρκικό του πλυντήριο
Λίγοι μήνες έχουν περάσει από τη νίκη του σε διαγωνισμό σχετικά με το περιβόητο προσβλητικό ποίημα για τον Ερντογάν και ο Μπόρις Τζόνσον «χτύπησε» ξανά. Στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα μίλησε για το ωραίο του τουρκικό πλυντήριο.
Μόλις λίγοι μήνες έχουν περάσει από τη νίκη του σε διαγωνισμό σχετικά με το περιβόητο προσβλητικό ποίημα για τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπόρις Τζόνσον «χτύπησε» ξανά.
Κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα με σκοπό να χτίσει γέφυρες με την Τουρκία, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών επέλεξε να παρακάμψει τα διπλωματικά κλισέ και αντ’ αυτού να επαινέσει το τουρκικό έθνος για το «πολύ όμορφο και πολύ λειτουργικό τουρκικό πλυντήριό του».
«Εχουμε την τύχη στη Βρετανία να είμαστε από τους κυριότερους εισαγωγείς τουρκικών προϊόντων. Εγώ προσωπικά είμαι ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός πολύ όμορφου και λειτουργικού τουρκικού πλυντηρίου», επισήμανε ο Τζόνσον μετά τις συνομιλίες που είχε με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.
Αναφέρθηκε ασφαλώς και στις πολύ κρίσιμες σχέσεις των δύο χωρών, ακόμη και μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θέλοντας να δώσει ένα ακόμη δείγμα της πολύ στενής σχέσης των δύο χωρών, ο Τζόνσον αναφέρθηκε επίσης στα 2,5 εκατ. βρετανούς τουρίστες που δέχεται κάθε χρόνο η Τουρκία.
«Είναι μία εξαιρετική πράξη καλοσύνης. Ελπίζω να συμπεριφέρονται καλά (οι τουρίστες), είμαι σίγουρος ότι έτσι κάνουν», σχολίασε.
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αστειεύτηκε ότι μαζί με τον Τσελίκ είναι απόγονοι των Οθωμανών, πρόκειται να συναντηθεί την Τρίτη με τον τούρκο πρόεδρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ – Ιράν: Δοκιμάζεται η εκεχειρία, αντικρουόμενες δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις – Τι συμφώνησαν Ισραήλ και Λίβανος
- Οδηγός: Τα 10+4 «κλειδιά» για ανακαίνιση χωρίς εκπλήξεις
- Συνταγή: Καλοκαιρινό μπριάμ
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η διαφωνία ανάμεσα σε ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΝ για την επιλογή του ΧΥΤΑ και τα πολλά προβλήματα στον χώρο
- Χειρότερες οι υπηρεσίες υγείας όταν οι νοσηλευτές έχουν burnout
- Πολυνομοσχέδιο: Μέτρα για στεγαστικό και νοικοκυριά, αναδρομικές αυξήσεις σε συντάξεις
- Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Συνέχεια με μαθήματα ειδικότητας σήμερα
- Τα superfoods του καλοκαιριού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)










![Αργεντινή: Φάλαινα σήκωσε στην πλάτη της καγιάκ με δύο επιβάτες – Η ψύχραιμη αντίδρασή τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/maxresdefault-315x220.jpg)







![Η αντίδραση των γατιών σε Roller Coaster που ξεκίνησε να κατακτά το διαδίκτυο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/image-11-315x220.jpg)

![Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/fca1f0c8-papas-315x220.jpg)




![Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/HH1Ke9QWMAATsaz-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442