Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Άννα Καρένινα» στην Αλκυονίδα παρέα με τους απογόνους του Λ. Τολστόι

«Άννα Καρένινα» στην Αλκυονίδα παρέα με τους απογόνους του Λ. Τολστόι

Η «Άννα Καρένινα» του Αλεξάντρ Ζάρκι προβάλλεται με δωρεάν είσοδο τη Δευτέρα 26/9 στις 19.30 στον κινηματογράφο Αλκυονίς New Star Art Cinema. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Λέοντος Τολστόι, παραγωγής Σοβιετικής Ένωσης, 1967, με πρωταγωνίστρια τη Τατιάνα Σαμοΐλοβα, και προβάλλεται στο πλαίσιο άλλων εκδηλώσεων, με αφορμή την επέτειο γέννησης του συγγραφέα στις 9 […]

Η «Άννα Καρένινα» του Αλεξάντρ Ζάρκι προβάλλεται με δωρεάν είσοδο τη Δευτέρα 26/9 στις 19.30 στον κινηματογράφο Αλκυονίς New Star Art Cinema.

Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Λέοντος Τολστόι, παραγωγής Σοβιετικής Ένωσης, 1967, με πρωταγωνίστρια τη Τατιάνα Σαμοΐλοβα, και προβάλλεται στο πλαίσιο άλλων εκδηλώσεων, με αφορμή την επέτειο γέννησης του συγγραφέα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Πριν την προβολή θα προηγηθεί master class με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη.
Θα παρευρίσκονται επίσης απόγονοι του μεγάλου συγγραφέα, οι οποίοι έχουν προσκληθεί ειδικά για την ημερίδα με τίτλο «Λ.Τολστόι στον 21ο Αιώνα», υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Ανάμεσα στους προσκαλεσμένους απογόνους του είναι οι:

  • Βλαντίμιρ Τολστόι (Σύμβουλος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β.Πούτιν πάνω σε ζητήματα του πολιτισμού και της παιδείας.)
  • Αικατερίνα Τολστόι (Διευθύντρια του Μουσείου-αγροκτήματος του Λ.Ν.Τολστόι «Γιάσναγια Πολιάνα»)
  • Αναστασία Τολστόι (κόρη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης)
  • Γιεκατερίνα Τολστόι (κόρη, Μόσχα, κριτικός της τέχνης)
  • Αντρέι Τολστόι (γιος, φοιτητής του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων Μόσχα)
  • Ιβάν Τολστόι (γιος, φοιτητής του Πανρωσικού Κρατικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου)
  • Γκαλίνα Αλεξέγιεβα (επικεφαλής του Τμήματος Επιστημονικών Ερευνών του Μουσείου-αγροκτήματος «Γιάσναγια Πολιάνα», Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής φιλολογικών μουσείων και μουσείων των συνθετών (ICOM, UNESCO))
  • Αντρέι Κοτσουμπέι (Υποδιευθυντής του Ιδρύματος Τολστόι, μέλος του Συμβουλίου Διευθυντών του Συλλόγου «Αμερικανοί Φίλοι» του Γαλλικού Μουσείου Μπλεραρκούν.)
  • Βαλεντίνα Μιλιάγιεβα (επιμελήτρια διεθνών εκθέσεων.)
  • Αλεξάντερ Καρτασόβ (ζωγράφος Μουσείου Τοστόι)

Η Άννα Καρένινα είναι ένα ρομαντικό δράμα του 1967 στη σοβιετική στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο κόσμος των αριστοκρατών, ανάμεσά τους και η ηρωίδα του μυθιστορήματος Άννα Καρένινα, μια νέα όμορφη γυναίκα της υψηλής κοινωνίας, η οποία ζει σε μια καταπιεστική γι’ αυτήν οικογένεια μαζί με το σύζυγό της και το μικρό γιο της. Η ισορροπία της ζωής της ανατρέπεται, όταν γνωρίζει τον κόμη Βρόνσκι, που είναι νέος, όμορφος, πλούσιος και κοσμικός. Η αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στο σύζυγο και η αγάπη για το παιδί της δεν δείχνουν να είναι αρκετά ώστε να την αποτρέψουν από τον έρωτα που αρχίζει να νιώθει για τον Βρόνσκι. Ο τελευταίος νιώθει τα ίδια συναισθήματα για την Άννα, παρ’ ότι φλερτάρει και την Κίτι, μακρινή συγγενή εξ αγχιστείας της Άννας. Ο κοινωνικός τους περίγυρος σχολιάζει αρνητικά τον έρωτα αυτό και ο σύζυγος της Άννας θέλοντας να αποφύγει ένα κοινωνικό σκάνδαλο, αντιμετωπίζει την κατάσταση με ηρεμία και ψυχραιμία, όμως αρνείται να της δώσει διαζύγιο, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρει να κρατήσει κοντά τη σύζυγό του και μαζί της την αξιοπρέπειά του.

Η Άννα δεν μπορεί να χαρεί τον έρωτά της με τον Βρόνσκι, γιατί τη βασανίζουν οι τύψεις απέναντι στην οικογένειά της. Τα πράγματα δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο από τη στιγμή που μένει έγκυος και αποκτάει ένα κοριτσάκι από τον Βρόνσκι. Ο σύζυγός της δέχεται να κρατήσει το παιδί και να του δώσει μια θέση στην οικογένειά του, όμως η Άννα είναι αδύνατον πια να μείνει μαζί του.

entertainment.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024