Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρέντσι: Τέρμα οι εγωισμοί στην ΕΕ, να σέβονται όλοι τους κανόνες

Ρέντσι: Τέρμα οι εγωισμοί στην ΕΕ, να σέβονται όλοι τους κανόνες

«Η Ιταλία δεν μπορεί να δεχθεί να γίνει η ΕΕ, μόνο ένας χώρος γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Πράτο της κεντρικής Ιταλίας. «Τους κανόνες της Ένωσης πρέπει να τους σέβονται όλοι. Και εκείνοι, όπως η Γερμανία, οι οποίοι διαθέτουν εμπορικό πλεόνασμα, που αν επενδυθεί μπορεί να βοηθήσει τη βελτίωση της όλης οικονομικής κατάστασης» τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός.

«Η Ιταλία δεν μπορεί να δεχθεί να γίνει η ΕΕ, μόνο ένας χώρος γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Πράτο της κεντρικής Ιταλίας.

«Η χώρα μας δεν θα δεχθεί ποτέ να στηρίξει ένα μη φιλόδοξο σχέδιο για την Ευρώπη, το οποίο να της επιτρέψει απλώς να επιβιώσει» πρόσθεσε ο Ρέντσι, που δεν πήρε μέρος τελικά στη σύνοδο της Βιέννης για το προσφυγικό και δεν εκλήθη να συμμετάσχει στην συνάντηση της επόμενης Τετάρτης στο Βερολίνο με τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, την γερμανίδα καγκελάριο, ‘Ανγκελα Μέρκελ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Τους κανόνες της Ένωσης πρέπει να τους σέβονται όλοι. Και εκείνοι, όπως η Γερμανία, οι οποίοι διαθέτουν εμπορικό πλεόνασμα, που αν επενδυθεί μπορεί να βοηθήσει τη βελτίωση της όλης οικονομικής κατάστασης» τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Ματέο Ρέντσι «η εποχή των διαφόρων εγωισμών τελείωσε» και «αν νομίζουν ότι θα φοβίσουν την Ιταλία, προφανώς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Ιταλία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024