Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο σπουδαίος Κέβιν Γκαρνέτ

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο σπουδαίος Κέβιν Γκαρνέτ

Ο Κέβιν Γκαρνέτ αποφάσισε ν' ακολουθήσει το παράδειγμα των Κόμπε Μπράιαντ και Τιμ Ντάνκαν και ν' αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο 40χρονος διάσημος σέντερ σήμερα θα ανακοινώσει τη «συνταξιοδότηση» του, μετά από 21 χρόνια σπουδαίας καριέρας στα γήπεδα του ΝΒΑ.

Ο Κέβιν Γκαρνέτ αποφάσισε ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα των Κόμπε Μπράιαντ και Τιμ Ντάνκαν και ν’ αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο 40χρονος διάσημος σέντερ σήμερα θα ανακοινώσει τη «συνταξιοδότηση» του, μετά από 21 χρόνια σπουδαίας καριέρας στα γήπεδα του ΝΒΑ.

Ο Γκαρνέτ είχε αφήσει να φανεί στις αρχές του καλοκαιριού πως θα συνεχίσει το μπάσκετ για ακόμα μία σεζόν, όμως, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και ήρθε σε συμφωνία με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς ώστε να λυθεί άμεσα το συμβόλαιό του. Στην εντυπωσιακή, έως τώρα, καριέρα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ο Γκαρνέτ έχει σημειώσει πάνω από 25.000 πόντους, έχοντας 18.3 πόντους και 10.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι.

Το 1995 και κατευθείαν από το λύκειο, ο Γκαρνέτ έγινε ντραφτ από την ομάδα της Μινεσότα, εκεί όπου έμεινε ως το 2007 όταν και μετακόμισε στην Βοστόνη για λογαριασμό των Σέλτικς, με τους οποίους την πρώτη του σεζόν κατέκτησε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Το 2013 έγινε ανταλλαγή στους Μπρούκλιν Νετς, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 επέστρεψε στη Μινεσότα, όπου και θα κλείσει οριστικά την καριέρα του.

Στο ΝΒΑ αγωνίστηκε σε 1.462 παιχνίδια, σημείωσε 26,071 πόντους, ενώ μάζεψε 14.662 ριμπάουντ, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του ως ένας εκ των κορυφαίων πάουερ φόργουορντ στην ιστορία.

Ο 40χρονος πάουερ φόργουορντ είχε υπογράψει τον Ιούλιο του 2015 νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Τίμπεργουλβς, αλλά αποφάισε να μην το τηρήσει.

Να σημειωθεί πως η Μινεσότα τον επέλεξε στο Νο 5 του ντραφτ το 1995 και τα επόμενα χρόνια έφθασε να γίνει πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, υπογράφοντας με τους «Γουλβς» συμβόλαιο αξίας 326 εκατ. δολαρίων!

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024