Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΥΠΟΙΚ: Καλωσορίζουμε την άποψη του ΔΝΤ για το χρέος και τα πλεονάσματα

Καλωσορίζουμε την άποψη του ΔΝΤ για την αναγκαιότητα σημαντικής απομείωσης του χρέους, καθώς για τη μη βιωσιμότητα μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων για μακρά περίοδο, τονίζει ο Ευκ.Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα του ΔΝΤ. Σημειώνοντας δε ότι οι διαφωνίες με το Ταμείο για ασφαλιστικό, φορολογικό και εργασιακά είναι γνωστές, υπογραμμίζει ότι τα δύο πρώτα ζητήματα έχουν ήδη κλείσει στην α' αξιολόγηση, ενώ τα εργασιακά θα συζητηθούν στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης.

Καλωσορίζουμε την άποψη του ΔΝΤ για την αναγκαιότητα σημαντικής απομείωσης του χρέους, καθώς για τη μη βιωσιμότητα μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων για μακρά περίοδο, τονίζει ο Ευκ.Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα του ΔΝΤ. Σημειώνοντας δε ότι οι διαφωνίες με το Ταμείο για ασφαλιστικό, φορολογικό και εργασιακά είναι γνωστές, υπογραμμίζει ότι τα δύο πρώτα ζητήματα έχουν ήδη κλείσει στην α’ αξιολόγηση, ενώ τα εργασιακά θα συζητηθούν στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης.

Οι επαφές της κυβέρνησης με το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με την κατάρτιση της έκθεσης για την ελληνική οικονομία, βάσει του άρθρου 4 του καταστατικού του, ολοκληρώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, με τον κύκλο επαφών της Ντέλιας Βελκουλέσκου να κλείνει με συναντήσεις αρχικά με τον διοικητή της ΤτΕ Γ.Στουρνάρα και κατόπιν με τον υπουργό Οικονομικών Ευκ.Τσακαλώτο.

Σχετικά με το περιεχόμενο του προκαταρκτικού πορίσματος του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το χρέος, καθώς τονίζει, για μία ακόμη φορά, το ζήτημα της μη βιωσιμότητας των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων για μακρά περίοδο, όπως επίσης και την αναγκαιότητα σημαντικής απομείωσης του χρέους.»

» Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στο προκαταρκτικό πόρισμα καταγράφονται ξανά οι γνωστές διαφωνίες για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

» Υπενθυμίζεται ότι τα μεν εργασιακά προβλέπεται να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης για την δεύτερη αξιολόγηση, το δε ασφαλιστικό και φορολογικό έχουν ήδη κλείσει ως μέρος της πρώτης αξιολόγησης».

Σημειώνεται ότι στο προκαταρκτικό πόρισμα, το Ταμείο ζητεί να υπάρξει από τους Ευρωπαίους περαιτέρω ελάφρυνση -πολύ μεγαλύτερη από αυτή που εξετάζεται- του χρέους, όπως και να υποστηρίξει πλήρως η Ευρώπη την Ελλάδα στο προσφυγικό.

Ταυτόχρονα, όμως, επανέρχεται στις γνωστές θέσεις του, καθώς ζητεί να μειωθούν περαιτέρω οι τρέχουσες συντάξεις, να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές, να μη γίνουν νέες ρυθμίσεις για οφειλές σε εφορία-ταμεία, να προχωρήσουν οι πωλήσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων, να επικεντρωθούν οι φορολογικοί έλεγχοι σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και σε εκείνους που μπορούν να πληρώσουν αλλά δεν το κάνουν, να απελευθερωθούν πλήρως επαγγέλματα και αγορές, να αυξηθεί το όριο για τις ομαδικές απολύσεις κ.ά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024