Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιτσιόρλας: Δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση η μεταφορά μιας ΔΕΚΟ στο υπερταμείο

Πιτσιόρλας: Δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση η μεταφορά μιας ΔΕΚΟ στο υπερταμείο

«Το γεγονός ότι μία ΔΕΚΟ πάει στο υπερταμείο, δεν σημαίνει ότι πάει για να ιδιωτικοποιηθεί» δήλωσε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος παρευρέθηκε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο.

«Το γεγονός ότι μία ΔΕΚΟ πάει στο υπερταμείο, δεν σημαίνει ότι πάει για να ιδιωτικοποιηθεί» δήλωσε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος παρευρέθηκε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο.

Όπως ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Στέργιος Πιτσιόρλας, «το πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία του υπερταμείου είναι αρκετά διαφορετικό από το πλαίσιο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ», γι’ αυτό, όπως πρόσθεσε, «υπήρξε η πολύ μεγάλη διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού, για το πώς δηλαδή θα λειτουργεί αυτό το ταμείο».

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ εξήγησε ότι «στην λογική του υπερταμείου δεν υπάρχει μονοσήμαντα ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης, αλλά υπάρχει ο δρόμος της βελτιστοποίησης της αξίας των περιουσιακών στοιχείων των ΔΕΚΟ, της ανάπτυξής τους και της αξιοποίησής τους με πιο ευέλικτους τρόπους».

Επομένως, συνέχισε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, «το ότι μία ΔΕΚΟ πάει στο υπερταμείο, δεν σημαίνει ότι πάει για να ιδιωτικοποιηθεί, αλλά σημαίνει ότι πάει για να λειτουργήσει καλύτερα, να αξιοποιηθεί καλύτερα και να υπάρξουν πρακτικές διοίκησης και ανάπτυξης, απαλλαγμένες από το στενό κορσέ του δημοσίου τομέα».

Ακόμη ανέφερε πως «στην προοπτική τους βεβαίως θα φανεί ποιες από αυτές μπορούν να λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο και ποιες όχι».

Σχετικά με τα λιμάνια, ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανέφερε πως «αυτή την στιγμή η υποχρέωση που έχει το ΤΑΙΠΕΔ για τους 10 Οργανισμούς Λιμένος, πλην Πειραιά και Θεσσαλονίκης, είναι να ετοιμάσει μία πρόταση για την προοπτική τους τα επόμενα χρόνια και με βάση αυτή την μελέτη οι 10 Οργανισμοί Λιμένος να περάσουν στο υπερταμείο που δημιουργείται τώρα».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι «η λογική του υπερταμείου είναι διαφορετική, είναι μια προοπτική αξιοποίησης και ανάπτυξης σε βάθος χρόνου».

Επομένως, συνέχισε, «θα συζητήσουμε τις προοπτικές του λιμανιού, θα συζητήσουμε όλες τις πιθανές παραλλαγές και τα σενάρια».

Όσον αφορά στα περιφερειακά αεροδρόμια, ο Στέργιος Πιτσιόρλας είπε ότι «σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα 14 αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί στην Fraport, τα οποία θα παραδοθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, όπως προέβλεπε από την αρχή το σχέδιο».

Για τα υπόλοιπα 23 περιφερειακά αεροδρόμια, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι «μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, εμείς θα έχουμε από την πλευρά μας έτοιμη μια μελέτη- πρόταση για την προοπτική τους και θα μεταφερθούν και αυτά στο υπερταμείο».

Επίσης, ανέφερε ότι «περιμένουμε την ολοκλήρωση της συγκρότησης του υπερταμείου, για να μεταφερθούν τα υπόλοιπα λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ παράλληλα επεξεργαζόμαστε μία πρόταση με πολλές παραλλαγές για την αξιοποίηση των αεροδρομίων».

Όσον αφορά στην παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, ο Στέργιος Πιτσιόρλας χαρακτήρισε πολύ ισορροπημένη την συμφωνία για την παραχώρησή του, προσθέτοντας ότι από αυτή την συμφωνία ωφελούνται, τόσο το λιμάνι όσο και η πόλη.

Σχετικά με τα υδατοδρόμια, ο Στέργιος Πιτσιόρλας είπε: «Ενημερώθηκα από την διοίκηση του ΟΛΠΑ ότι σε λίγες εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του υδατοδρομίου». Τα υδροπλάνα, όπως είπε, «θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την περιοχή της Πάτρας και του Ιονίου, αν δρομολογηθεί η λειτουργία τους και παράλληλα η Πάτρα θα μπορεί να γίνει το κέντρο ενός δικτύου υδατοδρομίων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024