Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες οι συλλήψεις στο Σαρλότ μετά τη δεύτερη νύχτα έντασης

Δεκάδες οι συλλήψεις στο Σαρλότ μετά τη δεύτερη νύχτα έντασης

Συνολικά 44 άτομα συνελήφθησαν μετά τις ταραχές για δεύτερη νύχτα στο Σαρλότ της Βορείου Καρολίνας, που ακολούθησαν το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα Αφροαμερικανό. Στις συμπλοκές τραυματίστηκαν εννέα πολίτες, όπως ανακοίνωσε την επαύριο η αστυνομία, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η αστυνομία ανέφερε πως δεν θα δημοσιευτεί, προς το παρόν, το βίντεο από το επίμαχο περιστατικό.

Συνολικά 44 άτομα συνελήφθησαν μετά τις ταραχές για δεύτερη νύχτα στο Σαρλότ της Βορείου Καρολίνας, που ακολούθησαν το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα Αφροαμερικανό. Η αστυνομία δεν πρόκειται, προς το παρόν, να δημοσιεύσει το βίντεο.

Στις συμπλοκές τραυματίστηκαν εννέα πολίτες, όπως ανακοίνωσε την επαύριο η αστυνομία, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά η αστυνομική διοίκηση ανέφερε πως δεν πρόκειται να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα προς Παρασκευή.

Ανακοινώντας τον απολογισμό από τις συμπλοκές τη νύχτα προς Πέμπτη, ο διοικητής της οικείας αστυνομικής διεύθυνσης ανέερε ότι πως το βίντεο από το επίμαχο περιστατικό δεν θα δοθεί, προς το παρόν, στη δημοσιότητα.

Το βίντεο, είπε ο διοικητής Κερ Πάτνεϊ, «δεν δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο 43χρονος σημάδευσε με όπλο». Τα πλάνα, είπε, θα δοθούν στη δημοσιότητα «κριθεί επιβεβλημένο», λέγοντας πως πρόκειται αρχικά να παρουσιαστεί στην οικογένεια του νεκρού.

Tην ένταση πυροδότησε ο θάνατος του 43χρονου μαύρου Κιθ Σκοτ, που έπεσε νεκρός από μαύρη αστυνομικό, η οποία -σύμφωνα με την εκδοχή της Αστυνομίας- νόμιζε ότι επρόκειτο για καταζητούμενο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος, οι αστυνομικοί αναζητούσαν σε κτιριακό συγκρότημα ύποπτο, όταν εντόπισαν τον Σκοτ μέσα σε αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, είδαν τον Σκοτ να βγαίνει από το αυτοκίνητο κρατώντας όπλο και αμέσως μετά να ξαναμπαίνει. Όταν πλησίασαν το αυτοκίνητο, ο Σκοτ, ο οποίος δεν ήταν τελικά αυτός που αναζητούσαν, ξαναβγήκε με το όπλο και τους «απείλησε», με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν θανάσιμα.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, στον Σκοτ, πατέρα επτά παιδιών, παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο.

Η εκδοχή των αστυνομικών Αρχών ωστόσο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκδοχή της οικογένειάς του, η οποία υποστηρίζει ότι ο άνδρας βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και διάβαζε ένα βιβλίο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024