Μητσοτάκης: Θα αποκαταστήσουμε το ρόλο των συμβουλίων στα ΑΕΙ
Με τους προέδρους και τα μέλη των Συμβουλίων των ΑΕΙ της χώρας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αποδυνάμωση και υποβάθμιση του θεσμού» και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το ρόλο των συμβουλίων με όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις.
Με τους προέδρους και τα μέλη των Συμβουλίων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση για «συνεχείς παλινωδίες και επιθέσεις», οι οποίες, όπως είπε, είχαν ως αποτέλεσμα τις πρόσφατες μαζικές παραιτήσεις πολλών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
«Ο θεσμός των συμβουλίων έτυχε αντικείμενο πρωτοφανούς πολιτικής και ακαδημαϊκής συναίνεσης όταν δημιουργήθηκε. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση έχει στόχο την αποδυνάμωση και υποβάθμιση του θεσμού. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει ένα τόσο ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό που ανιδιοτελώς προσφέρει στην αναβάθμιση και εξωστρέφεια του δημόσιου πανεπιστημίου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης δεσμευόμενος πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το ρόλο των συμβουλίων με όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).