Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισόβια κάθειρξη στον 40χρονο συζυγοκτόνο του Βελβεντού Κοζάνης

Ισόβια κάθειρξη στον 40χρονο συζυγοκτόνο του Βελβεντού Κοζάνης

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς, το βράδυ της Τρίτης, ο 40χρονος Τάσος Τσιουχάρας, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του Ανθής Λινάρδου, τον περασμένο Ιανουάριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Τότε ο δράστης είχε χτυπήσει και πνίξει την άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών τους, έκρυψε το πτώμα της σε χωράφι και δήλωσε στην Αστυνομία την εξαφάνισή της.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε με ομόφωνη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καστοριάς, το βράδυ της Τρίτης, ο 40χρονος Τάσος Τσιουχάρας, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του Ανθής Λινάρδου, τον περασμένο Ιανουάριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Μετά από δωδεκάωρη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο τον καταδίκασε για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ του επέβαλε και ποινή φυλάκισης ενός έτους για περιύβριση νεκρού, καθώς έθαψε σε χωράφι (φωτογραφία: Eurokinissi) το πτώμα της άτυχης 37χρονης για να το κρύψει.

«Φταίω και πρέπει να τιμωρηθώ» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, που έγινε στόχος έντονων αποδοκιμασιών από παριστάμενους πολίτες κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια. Ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, την οποία μεν παραδέχτηκε, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη σύζυγό του.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη σύλληψή του ο ίδιος είχε αποδώσει το έγκλημα στη συναισθηματική φόρτιση που τον κυρίευσε λόγω της απόφασης της συζύγου του να φύγει από το σπίτι και να πάρει μαζί της τα τρία ανήλικα παιδιά τους, ένα οκτάχρονο αγόρι και δύο εξάχρονα κορίτσια-δίδυμα.

Τότε ο δράστης είχε πει στους αστυνομικούς ότι το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου διαπληκτίστηκε για πολλοστή φορά με τη γυναίκα του και την έπνιξε με τα χέρια του, μέσα στο σπίτι τους, την ώρα που τα παιδιά τους κοιμόντουσαν, όταν εκείνη του επανέλαβε την επιθυμία της να χωρίσουν.

Στη συνέχεια, μετέφερε στο υπόγειο γκαράζ το πτώμα της, το φόρτωσε στο αγροτικό αυτοκίνητό του και το έθαψε σε χωράφι του, το οποίο τη Δευτέρα φρέζαρε για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Νωρίτερα, την Κυριακή, είχε μεταβεί στο Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης για να δηλώσει την εξαφάνιση της συζύγου του, ενώ και σε δηλώσεις του στον Τύπο δήλωνε άγνοια για την τύχη της γυναίκας του (φωτογραφία της από το Facebook), η οποία είχε καταγωγή από τον Πειραιά.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έκθεση, στην πραγματικότητα ο 40χρονος πρώτα τη χτύπησε και μετά την έπνιξε, καθώς η γυναίκα έφερε κάταγμα στο κεφάλι και εκχυμώσεις γύρω από τα μάτια.

Η σορός της 37χρονης βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου, οπότε και συνελήφθη ο σύζυγός της, που ήδη είχε περιπέσει σε αντιφάσεις. Τότε ήταν που είπε στους αστυνομικούς «Παιδιά εγώ τη στραγγάλισα…».

Δείτε την αστυνομική παρουσίαση της υπόθεσης τον περασμένο Ιανουάριο από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, ταξίαρχο Δημοσθένης Χρήστου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024