Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οκτώ νέες συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια

Οκτώ νέες συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια

Οκτώ άνδρες από το περιβάλλον του δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στη Νίκαια στις 14 Ιουλίου συνέλαβαν οι γαλλικές αρχές δύο μήνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα. Ο 31χρονος δράστης αρχικά θεωρείτο ότι είχε δράσει μόνος του, όμως οι δικαστικές Αρχές έχουν διαπιστώσει πως πρόσωπα του περιβάλλοντός του τον είχαν βοηθήσει να βρει με διάφορους τρόπους.

Οκτώ άνδρες από το περιβάλλον του δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στη Νίκαια στις 14 Ιουλίου συνέλαβαν οι γαλλικές αρχές δύο μήνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο 31χρονος δράστης αρχικά θεωρείτο ότι είχε δράσει μόνος του, όμως οι δικαστικές Αρχές έχουν διαπιστώσει πως πρόσωπα του περιβάλλοντός του τον είχαν βοηθήσει να βρει με διάφορους τρόπους.

Οι οκτώ νέοι συλληφθέντες, όλοι από την επαρχία που βρίσκεται η Νίκαια, είναι γαλλικής ή τυνησιακής υπηκοότητας ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας την Τρίτη.

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί με ποιον ακριβώς τρόπο συνδέονται με την έρευνα γύρω από τον 31χρονο δράστη, Μοχαμέντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ.

Έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε άλλα πέντε άτομα που, μεταξύ άλλων, κατηγορούνται ότι βοήθησαν τον Μπουλέλ να βρει το όπλο που είχε μαζί του στο φορτηγό ή με άλλους τρόπους.

Η επίθεση τη νύχτα της 14ης Ιουλίου στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, όταν κάτοικοι και επισκέπτες είχαν μαζευτεί για τους εορτασμούς και τα πυροτεχνήματα για την Ημέρα της Βαστίλλης, είχε γίνει με φορτηγό που έπεσε στοχευμένα πάνω στο πλήθος.

Ο απολογισμός έφτασε στους 86 νεκρούς και στη συνέχεια την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική ISIS – οι γαλλικές Αρχές πάντως, που επιβεβαιώνουν ότι το υπόβαθρο της επίθεσης ήταν ισλαμιστικό, θεωρούν ακόμη θολό το κατά πόσο η επίθεση είχε γίνει υπό την καθοδήγηση της ομάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024