Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το κόμμα του Πούτιν και η αποχή κέρδισαν στις βουλευτικές της Ρωσίας
Πούτιν και Μεντβέντεφ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Το κόμμα του Πούτιν και η αποχή κέρδισαν στις βουλευτικές της Ρωσίας

Στο 54,2% έφτασε η «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν στη χώρα. Στη δεύτερη θέση το Κομμουνιστικό Κόμμα με 13,5% και ακολούθησαν οι Φιλελεύθεροι με 13,3%. Πάντως, στις μεγάλες πόλεις όπως τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη η συμμετοχή έμεινε κάτω από το 50%.

Στο 54,2% έφτασε η «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν στη χώρα. Στη δεύτερη θέση το Κομμουνιστικό Κόμμα με 13,5% και ακολούθησαν οι Φιλελεύθεροι του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι με 13,3%.

Πάντως, στις μεγάλες πόλεις όπως τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη η συμμετοχή έμεινε κάτω από το 50%, όταν το 2011 είχε φτάσει στο 62% και 55,2% αντίστοιχα.

Η «Ενωμένη Ρωσία»,σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, μετά την καταμέτρηση σχεδόν των συνολικών ψήφων (93%), καταλαμβάνει 343 από τις 450 έδρες της Βουλής.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος Πούτιν και ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος για να πανηγυρίσουν το αποτέλεσμα.

Ο Μεντβέντεφ συνεχάρη τον ιδρυτή του κόμματος Πούτιν, ενώ ο δεύτερος αστειεύθηκε, λέγοντας ότι κουράζομαι και ο ίδιος να με βλέπω τόσο συχνά στην τηλεόραση».

Εκλογές έγιναν και στην Κριμαία, παρά τις διαμαρτυρίες της Ουκρανίας. Η συμμετοχή, λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών, δεν ξεπέρασε το 43%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024