Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζημιές στην Πάτρα λόγω ανέμων, ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη Ζάκυνθο

Ζημιές στην Πάτρα λόγω ανέμων, ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη Ζάκυνθο

Ζημιές κυρίως σε σταθμευμένα οχήματα προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το πρωί της Δευτέρας στην Πάτρα, με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί πάνω από 25 κλήσεις για πτώσεις δέντρων και κλαδιών. Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη Ζάκυνθο.

Ζημιές κυρίως σε σταθμευμένα οχήματα προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το πρωί της Δευτέρας στην Πάτρα, με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί πάνω από 25 κλήσεις για πτώσεις δέντρων και κλαδιών.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην Πάτρα από τις 6:30 έως και τις 7 το πρωί, προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές της πόλης, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις δέντρα και κλαδιά έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, κλιμάκια πυροσβεστών επενέβησαν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, ώστε να απομακρυνθούν τα κομμένα δέντρα, να ανοίξουν δρόμοι και να απεγκλωβιστούν αυτοκίνητα.

Επίσης, πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν και σε γειτονικές περιοχές της Πάτρας, όπως στην Παραλία, ενώ λόγω των ανέμων προκλήθηκαν ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων, τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες, που βρίσκονταν σε πλατείες.

Οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική υπηρεσία να δεχθεί περίπου 40 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Πύργο (φωτογραφία:iliaoikonomia.gr), Αμαλιάδα, Αίγιο και Ναύπακτο.


Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο, μεγάλα προβλήματα προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση επέμβαση των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Αλυκανά, όπου ο δυνατός ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και έσπασε κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σήκωσε και στέγες από μικρά μαγαζιά και πήρε τσίγκους και άλλα ελαφριά υλικά (φωτογραφία: ermisnews.gr).

Στο σημείο βρέθηκαν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και ένα πυροσβεστικό όχημα που χρειάστηκε να κόψει δέντρα που ξεριζώθηκαν. Επίσης, στο γειτονικό χωριό, Σκουλικάδο, ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και πήρε μαζί του σκεπές στάβλων και αγροκτημάτων χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Ακόμα και στην πόλη της Ζακύνθου, προκλήθηκαν υλικές ζημιές από τους δυνατούς ανέμους, ενώ προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν τα χωριά Αγαλάς, Λιθακιά και Βασιλικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024