ΚΚΕ: ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ανταγωνίζονται για την καλύτερη εφαρμογή του τρίτου μνημονίου
«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τσίπρας και Μητσοτάκης, ανταγωνίζονται, ενώπιον των ευρωενωσιακών «εταίρων» τους και των επιχειρηματικών ομίλων, για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει απρόσκοπτα την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και ταυτόχρονα τη χειραγώγηση του λαού» είναι το δεικτικό σχόλιο του ΚΚΕ σχετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ στη ΔΕΘ.
«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τσίπρας και Μητσοτάκης, ανταγωνίζονται, ενώπιον των ευρωενωσιακών «εταίρων» τους και των επιχειρηματικών ομίλων, για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει απρόσκοπτα την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και ταυτόχρονα τη χειραγώγηση του λαού» είναι το δεικτικό σχόλιο του ΚΚΕ σχετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ στη ΔΕΘ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ», συνεχίζει το ΚΚΕ «με την τέχνη της εξαπάτησης, κοροϊδεύει το λαό ότι στο πλαίσιο των αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων, που απαρέγκλιτα υλοποιεί, θα βρει δήθεν ‘χαραμάδες’ ανακούφισης των πιο φτωχών που οι ίδιοι δημιουργούν και πολλαπλασιάζουν.»
» Η ΝΔ διαφημίζει την αποφασιστικότητά της, ως γνήσιο παιδί του κεφαλαίου, να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις αναδιαρθρώσεις, που αυτό επιτάσσει. Προβάλλει το δικό της αντιλαϊκό μείγμα, όπου οι ‘λιγότεροι φόροι’ αφορούν βασικά τους ομίλους, ενώ οι ‘λιγότερες κρατικές δαπάνες’ τις ήδη κουτσουρεμένες κρατικές παροχές για τις λαϊκές ανάγκες».
«Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ μπορεί, λοιπόν, να αποτυπωθεί και στο κυνικό κάλεσμα προς το λαό: ‘διάλεξε από ποια τσέπη θα στα πάρω, για να τα δώσω στο κεφάλαιο και περίμενε μήπως πέσει κανένα ψίχουλο απ’ την ανάκαμψη των κερδών του’» καταλήγει ο ΚΚΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
- Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ίνι
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


















![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442