Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Επαγγελματική» νίκη για την ΑΕΚ στη Βέροια

«Επαγγελματική» νίκη για την ΑΕΚ στη Βέροια

Την πρώτη της νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε η ΑΕΚ. Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League πέρασε με 2-0 από τη Βέροια, με σκόρερ τους Μπακασέτα (19΄), Βάργκας (87΄). Με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς με την Ξάνθη, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά. Στο 13΄ είχε μία ευκαιρία από αυτές που δεν... χάνονται όταν ο Μάνταλος βρέθηκε εντελώς μόνος απέναντι στον Λόπεθ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Αλμέιδα αστόχησε σε εξ επαφής κεφαλιά.

Την πρώτη της νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε η ΑΕΚ. Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League πέρασε με 2-0 από τη Βέροια, με σκόρερ τους Μπακασέτα (19΄), Βάργκας (87΄).

Με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς με την Ξάνθη, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά. Στο 13΄ είχε μία ευκαιρία από αυτές που δεν… χάνονται όταν ο Μάνταλος βρέθηκε εντελώς μόνος απέναντι στον Λόπεθ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Αλμέιδα αστόχησε σε εξ επαφής κεφαλιά.

Το σκορ άνοιξε λίγο αργότερα στο 19΄ από «δώρο» του τερματοφύλακα της Βέροιας, σε απευθείας φάουλ του Τάσου Μπακασέτα ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα.

Στο 43΄ ο παίκτης-αποκάλυψη της περσινής σεζόν με «κεραυνό» από το ύψος της περιοχής «τράνταξε» το δοκάρι. Ενδιάμεσα, οι γηπεδούχοι είχαν απειλήσει άμεσα όταν από λάθος έξοδο του Ανέστη, ο Καπετάνος βρέθηκε μπροστά στην ανυπεράσπιστη από τερματοφύλακα εστία, αλλά ο Σιμόες ήταν παρών και απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Στο β΄ ημίχρονο η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη παρουσιάστηκε βελτιωμένη και υπήρξαν στιγμές που έμοιαζε ιδιαίτερα απειλητική. Ο Κετσπάγια, εμφανώς ανήσυχος με την εικόνα της ομάδας του, προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα ρίχνοντας στο ματς τον Πλατέλλα με σκοπό να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις όσο αυξανόταν η δραστηριότητα της Βέροιας.

Πράγματι, σε μία από αυτές ο Μπακασέτας (μακράν κορυφαίος σήμερα) «άγγιξε» το γκολ, όμως ο Λόπεθ είπε «όχι» με εξαιρετική απόκρουση στο 69΄. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας «σέρβιρε»… έτοιμο γκολ στον Πλατέλλα ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.

Δύο διαδοχικές ευκαιρίες για να «τελειώσει» η ΑΕΚ το ματς πήγαν χαμένες. Οχι όμως και η τρίτη με τον Ρόναλντ Βάργκας, όταν στο 87΄ μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ ήταν απόλυτη κυρίαρχος, άξιζε ακόμα μεγαλύτερο σκορ και δίκαια αποθεώθηκε στο τέλος από τους περίπου 3.500 οπαδούς της που δημιούργησαν «καυτή» ατμόσφαιρα.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνας)

Κίτρινες κάρτες: Ναβαλόφσκι – Βάργκας

ΒΕΡΟΙΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ναβαλόφσκι (81΄ Βίτι), Μαραγκός, Παπαστεριανός, Παπαδόπουλος, Σαρπόνγκ (46΄ Κάλβο), Σισίνιο, Άρτσε (71΄ Μίλιεβιτς), Καπετάνος.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες (81΄ Λαμπρόπουλος), Γιόχανσον, Μπακασέτας, Πατίτο (64΄ Πλατέλλας), Μάνταλος, Αλμέιδα (41΄ λ.τρ. Βάργκας).

* Τραυματίας στη μέση αποχώρησε ο Ούγκο Αλμέιδα. Η κατάσταση του θα εκτιμηθεί αύριο.

* Εκτός 18άδας άφησε ο Κετσπάγια τους Κολοβέτσιο, Ντίας, Τζανετόπουλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024