Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Τραμπ «παραδέχεται», διά εκπροσώπου, ότι ο Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ

O Τραμπ «παραδέχεται», διά εκπροσώπου, ότι ο Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ

Διά μέσω του εκπροσώπου του, ο Ντόναλντ Τραμπ «αναγνώρισε» ότι ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ, κοντά στο τέλος της εκστρατείας για το Λευκό Οίκο και λίγα χρόνια μετά την υποκίνηση του «θέματος» από τον ίδιο το μεγιστάνα. Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του ρεπουμπλικανού υποψηφίου ανέφερε πως ο Τραμπ, ανακινώντας το θέμα το 2011, «προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στη χώρα, επειδή ανάγκασε τοπν πρόεδρο να δημοσιεύσει το πιστοποιητικό γέννησής του και να ξεκαθαρίσει το θέμα».

Διά μέσω του εκπροσώπου του, ο Ντόναλντ Τραμπ «αναγνώρισε» ότι ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ, κοντά στο τέλος της εκστρατείας για το Λευκό Οίκο και λίγα χρόνια μετά την υποκίνηση του «θέματος» από τον ίδιο το μεγιστάνα.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του ρεπουμπλικανού υποψηφίου ανέφερε πως ο Τραμπ, υποκινώντας το θέμα το 2011, «προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στη χώρα, επειδή ανάγκασε τον πρόεδρο να δημοσιεύσει το πιστοποιητικό γέννησής του και να ξεκαθαρίσει το θέμα».

Στη μέση της πρώτης θητείας του Ομπάμα, ο Τραμπ είχε γίνει ο πιο προβεβλημένος υπέρμαχος των λεγόμενων «birthers», που υποστήριζαν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε γεννηθεί στην αμερικανική επικράτεια και, ως εκ τούτου, ήταν παράνομη η εκλογή του στην προεδρία.

Ο γεννημένος στη Χαβάη Μπαράκ Ομπάμα δημοσίευσε τελικά το πιστοποιητικό γέννησής του τον Απρίλιο του 2011.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ουάσινγκτον) ήταν ο επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, κι όχι ο ίδιος ο υποψήφιος, που ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «ο Τραμπ κατάφερε τελικά το 2011 να φέρει σε τέλος αυτό το άσχημο περιστατικό, αναγκάζοντας επιτυχώς τον πρόεδρο Ομπάμα να δημοσιεύσει το πιστοποιητικό γέννησής του».

«Ο κύριος Τραμπ προσέφερε μεγάλη υπηρεσία και στον πρόεδρο και στη χώρα κλείνοντας ένα ζήτημα που είχαν ανοίξει πρώτα η Κλίντον και η ομάδα της» συνέχισε η ανακοίνωση του εκπροσώπου του, καταλήγοντας: «Αδιαμφισβήτητα, ο Τραμπ λύνει καταστάσεις. Έχοντας με επιτυχία βγάλει το πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα όταν δεν μπορούσαν οι άλλοι, ο κύριος Τραμπ πιστεύει πως ο πρόεδρος Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ».

Λίγο νωρίτερα, είχε δημοσιευτεί συνέντευξη του Τραμπ στην Washington Post στην οποία ο Τραμπ, για άλλη μία φορά, αρνήθηκε να απαντήσει τι «πιστεύει» για το πού γεννήθηκε ο Ομπάμα -στάση που προκάλεσε εκ νέου επικρίσεις.

«Θα απαντήσω αυτό το ερώτημα στη σωστή στιγμή, απλά δεν θέλω να απαντήσω τώρα» είχε πει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της εκστρατείας του Τραμπ αφήνει να εννοηθεί πως ο υποψήφιος «πείστηκε» ότι ο Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ μετά τη δημοσίευση του πιστοποιητικού γέννησής του. Ωστόσο, τον Αύγουστο το 2012 -δηλαδή έναν χρόνο και πλέον μετά- ο Τραμπ είχε γράψει στο twitter ότι «μία «εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή» τηλεφώνησε στο γραφείο μου και μου είπε πως το πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα είναι πλαστό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024