Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με πρόγραμμα μείωσης φόρων ανεβαίνει στη ΔΕΘ ο Κυρ. Μητσοτάκης

Με πρόγραμμα μείωσης φόρων ανεβαίνει στη ΔΕΘ ο Κυρ. Μητσοτάκης

Με κεντρικό στόχο να ενισχύσει το κεντρικό του μήνυμα ότι ο τόπος χρειάζεται πολιτική αλλαγή και πως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την αξιόπιστη και εναλλακτική πρόταση ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την 81η ΔΕΘ. Θα παρουσιάζει πλαίσιο προτάσεων για την έξοδο από την κρίση, στο οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνεται πρόγραμμα μείωσης φόρων.

Με κεντρικό στόχο να ενισχύσει το κεντρικό του μήνυμα ότι ο τόπος χρειάζεται πολιτική αλλαγή και πως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την αξιόπιστη και εναλλακτική πρόταση ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την 81η ΔΕΘ.

Σε αυτή την πρώτη του εμφάνιση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει τη μεγάλη ομάδα των πολιτών που βρίσκονται στη ζώνη της αδιευκρίνιστης ψήφου. Κυρίως όμως φιλοδοξεί να κερδίσει θετικούς πόντους λόγω του προγραμματικού του λόγου και όχι απλά να επωφεληθεί από την αρνητική στάση των πολιτών έναντι της κυβέρνησης.

Από τη ΔΕΘ, όπου θα βρεθεί το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει και πάλι την παραίτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη λογική ότι «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο». Θα προβάλλει το δίπολο αξιοπιστία-αναξιοπιστία, θέλοντας να αναδείξει το επιχείρημα πως ο ίδιος και η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη λύση. Μάλιστα, από το επιτελείο του αναφέρουν πως αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα το επιβεβαιώσει στη Δ.Ε.Θ., παρουσιάζοντας συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Για την ηγετική ομάδα της ΝΔ, η Θεσσαλονίκη για τον κ. Τσίπρα είναι «ο τόπος του εγκλήματος», αν θυμηθεί κανείς όσα περιελάμβανε το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ, από τα οποία τίποτα, όπως λένε, δεν εφαρμόσθηκε, με κορυφαία παραδείγματα τον ΕΝΦΙΑ και την 13ησύνταξη. Όμως για τον κ. Μητσοτάκη, η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, θα είναι «τόπος όπου θα ειπωθούν αλήθειες».

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επισημάνει ότι η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και θα καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η τακτική της υπερφορολόγησης είναι προσωπική ιδεοληπτική επιλογή του κ. Τσίπρα, λόγω έλλειψης εναλλακτικού σοβαρού σχεδίου από μέρους της Κυβέρνησης, αλλά κι επειδή με την τακτική αυτή επιχειρεί να συντηρήσει το κομματικό κράτος, ως κύριο μοχλό στήριξής του στην εξουσία. Ο κ. Μητσοτάκης από όλες τις επαφές του στην Ελλάδα αλλά και με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς γνωρίζει, όπως μεταδίδουν οι συνεργάτες του, καλά ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλους φόρους. Το επανέλαβε άλλωστε με χαρακτηριστικό τρόπο στις επαφές που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους, όπου τόνισε ότι η υπερφορολόγηση σκοτώνει την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα δώσει το πλαίσιο των βασικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση. Ήδη η Ν.Δ. έχει καταθέσει προτάσεις (ασφαλιστικό, μεταναστευτικό), ενώ ο ίδιος έχει επανειλημμένως ταχθεί κατά της τακτικής της υπερφορολόγησης που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αφού πλέον είναι διαπιστωμένο ότι η τακτική αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Η φιλοσοφία της πρότασης της Ν.Δ. θα στηρίζεται σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους και ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, με ιδιωτικοποιήσεις και περιορισμό των δημοσίων δαπανών, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στόχος της Ν.Δ. άλλωστε, όπως μεταδίδει το οικονομικό της επιτελείο, είναι να δώσει κίνητρα για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί και πάλι ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να αυξήσει το Α.Ε.Π. και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας που είναι το κύριο ζητούμενο για τη χώρα. Η παρουσίαση του πλαισίου για έξοδο από την κρίση θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στο διάλογο και την επικοινωνία που βρίσκεται σε εξέλιξη με το σύνολο των επιστημονικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της χώρας.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ που συναντήθηκε χθες με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, θα δείξει την κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, καθεστωτική νοοτροπία της κυβέρνησης αναφέροντας ως παραδείγματα τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης αλλά και κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ από στελέχη της κυβέρνησης και τον διαγωνισμό παρωδία, όπως τον χαρακτηρίζει, για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ενόψει της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, βουλευτές, Γραμματείες και τοπικά στελέχη ξεκίνησαν από τις 12 Σεπτεμβρίου σειρά επισκέψεων στη Μακεδονία και τη Θράκη, σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών, των τροφίμων και της μεταποίησης, σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., σε μονάδες καινοτομίας, συλλόγους νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίες στηρίζονται από την Εκκλησία και τοπικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 55 Βουλευτές απ’ όλη την Ελλάδα και εκατοντάδες στελέχη της ΝΔ (Συντονιστές, Τομεάρχες, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Επικεφαλής Γραμματειών κ.α.) βρέθηκαν σε 15 νομούς της Βόρειας Ελλάδας με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα».

Τα στελέχη της Ν.Δ., βρέθηκαν σε περισσότερες από 50 πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, περισσότερα από 15 τμήματα Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. και ερευνητικά ιδρύματα, περισσότερες από 50 μονάδες καινοτομίας και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και περί τις 40 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Παράλληλα έχουν γίνει και θα γίνουν εκδηλώσεις – συζητήσεις για μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας.

Αρης Ραβανός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024