Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW i3 94 Αh: Σε πηγαίνει πιο μακριά

BMW i3 94 Αh: Σε πηγαίνει πιο μακριά

Το BMW i3 αποκτά μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας και ταυτόχρονα την ικανότητα να καλύπτει αποστάσεις που αγγίζουν ακόμα και τα 300 χιλιόμετρα.

Γιάννης Αδάναλης

Έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια από την ημέρα που η BMW απέκτησε την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στη μακρόχρονη ιστορία της, αποκαλύπτοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο το απαλλαγμένο από κάθε αστερίσκο μέλλον της αυτοκίνησης.

Το BMW i3 έγινε ο φυσικός ηγέτης μιας ολόκληρης κατηγορίας, μιας ευρύτερης προσπάθειας ώστε η ηλεκτροκίνηση να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, προσφέροντας, χάρη στην καινοτομία που διακρίνει κάθε πτυχή της προσωπικότητάς του, μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.

Αυτήν την εμπειρία οδήγησης έρχεται σήμερα να… επεκτείνει, μεγιστοποιώντας τα οφέλη που προκύπτουν από την τοποθέτηση, κάτω από τις συνθετικές επιφάνειές του αμαξώματός του μπαταρίων μεγαλύτερες ενεργειακής χωρητικότητας.

Τα 60 Ah των συσσωρευτών ιόντων λιθίου έγιναν 94 Αh ενώ η αυτονομία σε απολύτως πραγματικές συνθήκες αγγίζει πλέον τα 200 χιλιόμετρα. Ποσοστιαία η αύξηση φτάνει το 50%, ωστόσο, από τη στιγμή που θα υιοθετήσεις ένα πιο μετριοπαθές οδηγικό στιλ και αξιοποιήσεις κάποιο από τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας που διαθέτει το BMW i3 (βλέπε ECO Pro και ΕCO Pro +) τότε η πραγματική αυτονομία του αμιγώς ηλεκτροκίνητου τετράτροχου φλερτάρει ακόμα και με τα 300 χιλιόμετρα.

Η παρουσία των νέων μπαταριών έχει αυξήσει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου κατά περίπου 50 κιλά, χωρίς αυτό ωστόσο να επηρεάσει σημαντικά τις επιδόσεις του. Το BMW i3 εξακολουθεί να επιταχύνει εν κινήσει και από στάση με τον ίδιο… μαγικό τρόπο και να διαθέτει την ίδια ακριβώς ευελιξία.

Τα νούμερα είναι και σε αυτή την περίπτωση ενδεικτικά των δυνατοτήτων του. Οι 170 ίπποι και τα 250 Nm ροπής φροντίζουν ώστε η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, χάρη σε βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη μονάδα διαχείριση της ενέργειας και παρά την αύξηση του βάρους, η μέση τιμή της κατανάλωσης ενέργειας έχει μειωθεί από τα 12,9 kWh/100 χλμ. στα 12,6 kWh/100 χλμ.

Είναι σημαντικό, επίσης, αν αναφερθεί πως ο χρόνος φόρτισης των νέων, μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταριών δεν έχει αυξηθεί σημαντικά. Η διαδικασία της φόρτισης σε μια κοινή, οικιακή πρίζα στην περίπτωση του BMW i3 60 Ah διαρκεί περίπου οκτώ ώρες (0-80%) ενώ για το νέο BMW i3 60 Ah σχεδόν 10 ώρες.

Φυσικά, οι χρόνοι αυτοί περιορίζονται είτε χρησιμοποιήσει κανείς τη νέα συσκευή φόρτισης που προσφέρει η γερμανική φίρμα (BMW i Wallbox) και φτάνει σε ισχύ τα 22 kWh είτε επιλέξει κάποια δημόσια μονάδα ταχυφόρτισης.

Η τιμή του BMW i3 94 Ah ξεκινά από τα 37.700 ευρώ, όντας κατά 1.250 ευρώ ακριβότερό από τη μέχρι σήμερα γνωστή έκδοση που φέρει τις μικρότερης χωρητικότητας μπαταρίες.

Στην γκάμα του αυτοκινήτου διατηρούνται και οι εκδόσεις που εφοδιάζονται με το Range Extender ή αν προτιμάτε με έναν δικύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 650 κ.εκ. ο οποίος λειτουργεί ως γεννήτρια επεκτείνοντας την αυτονομία του αυτοκινήτου κατά 150 χιλιόμετρα.

Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, η τιμή του BMW i3 94 Ah εκτοξεύεται στα 47.600 ευρώ, καθώς με το νέο φορολογικό καθεστώς κατατάσσεται στην κατηγορία των υβριδικών και επιβαρύνεται με τους ανάλογους φόρους.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024