Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες γαλλικές πιέσεις για συνομιλίες για το Brexit πριν τα τέλη του 2016

Νέες γαλλικές πιέσεις για συνομιλίες για το Brexit πριν τα τέλη του 2016

Νέες πιέσεις στη Βρετανία για συνομιλίες για το Brexit πριν τα τέλη του 2016 άσκησε η γαλλική κυβέρνηση, δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στη Μπρατισλάβα, όπου θα συζητηθεί το θέμα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Εν τω μεταξύ, η Κομισιόν ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδας εργασίας για το Brexit.

Νέες πιέσεις στη Βρετανία για συνομιλίες για το Brexit πριν τα τέλη του 2016 άσκησε η γαλλική κυβέρνηση, δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στη Μπρατισλάβα, όπου θα συζητηθεί το θέμα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

«Σχετικά με το ζήτημα του Brexit, η Γαλλία θέλει οι συνομιλίες να ξεκινήσουν από τώρα μέχρι τα τέλη του έτους, ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς» δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Στεφάν Λε Φολ.

Την Τρίτη, βρετανός υπουργός είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50, πριν το υπουργείο που είναι αρμόδιο για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 αποτελεί βασικό βήμα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Ανακοινώθηκε η σύσταση της ομάδας εργασίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε επίσημα τη σύσταση ομάδας εργασίας που έχει επιφορτισθεί με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, η οποία θα αρχίσει να εργάζεται την 1η Οκτωβρίου, με επικεφαλής τον Γάλλο Μισέλ Μπαρνιέ και τη Γερμανίδα Ζαμπίνε Βάιαντ, η οποία θα τον αναπληρώνει.

Η ομάδα, με την επωνυμία «Ομάδα εργασίας άρθρου 50», θα είναι «επιφορτισμένη με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των μελλοντικών σχέσεών του με την Ευρωπαϊκή Ένωση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ομάδα «θα συντονίζει το σύνολο των εργασιών της Επιτροπής σε όλες τις στρατηγικές, επιχειρησιακές, νομικές και οικονομικές πτυχές που συνδέονται με αυτές τις διαπραγματεύσεις» και «μπορεί να στηρίζεται στη συγκεκριμένη υποστήριξη όλων των υπηρεσιών της Επιτροπής», διευκρινίζεται.

Ο διορισμός του Γάλλου Μισέλ Μπαρνιέ ως επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας είχε ανακοινωθεί ήδη από τις 27 Ιουλίου, έναν μήνα μετά το δημοψήφισμα κατά το οποίο οι Βρετανοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την ΕΕ.

Πρώην υπουργός Εξωτερικών επί προεδρίας Ζακ Σιράκ (2004-2005), ο Μπαρνιέ ήταν Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς από το 2010 έως το 2014.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αναπληρώτρια επικεφαλής σε αυτή τη νέα task force θα είναι η Γερμανίδα Ζαμπίνε Βάιαντ, η οποία σήμερα είναι η δεύτερη στην ιεραρχία της γενικής διεύθυνσης εμπορίου της Κομισιόν.

«Στα τρέχοντα καθήκοντά της, η κυρία Βάιαντ χειρίζεται κυρίως θέματα που σχετίζονται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, την εμπορική απαγόρευση, την TTIP και την πολιτική γειτονίας» υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρινίζοντας ότι η Βάιαντ έχει δουλέψει στο παρελθόν στα γραφεία δύο πρώην Επιτρόπων, του Πασκάλ Λαμί (Εμπορίου) και του Λουί Μισέλ (Ανάπτυξης και Ανθρωπιστικής Βοήθειας).

Άλλα ονόματα που ανακοινώθηκε ότι θα συμμετάσχουν στην ομάδα εργασίας είναι: εκείνο της Στεφανί Ρίζο, που θα είναι «η κύρια σύμβουλος» του Μισέλ Μπαρνιέ, και του Γκέοργκ Έμιλ Ρίκελες, συμβούλου του για τις σχέσεις ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024