Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποβολή της Ουγγαρίας από την ΕΕ ζητεί ο Άσελμπορν

Αποβολή της Ουγγαρίας από την ΕΕ ζητεί ο Άσελμπορν

Την αποβολή της Ουγγαρίας από την ΕΕ, εξαιτίας της σκληρής πολιτικής της στην προσφυγική κρίση, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν. Σε συνέντευξή του στη γερμανική Die Welt, ο Άσελμπορν αναφέρθηκε και στον φράχτη τον οποίο ύψωσε πέρσι - και σκοπεύει να επεκτείνει άμεσα - η Ουγγαρία, κάνοντας λόγο για πρακτικές που υπονομεύουν τις αξίες της Ένωσης. Άμεση ήταν η αντίδραση της Γερμανίας.

Την αποβολή της Ουγγαρίας από την ΕΕ, εξαιτίας της σκληρής πολιτικής της στην προσφυγική κρίση, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Die Welt, ο Άσελμπορν αναφέρθηκε και στον φράχτη τον οποίο ύψωσε πέρσι – και σκοπεύει να επεκτείνει άμεσα – η Ουγγαρία, κάνοντας λόγο για πρακτικές που υπονομεύουν τις αξίες της Ένωσης.

Ο Άσελμπορν χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν εν όψει της Συνόδου της ΕΕ, στην Μπρατισλάβα.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε μία τόσο σοβαρή παραβίαση των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Άσελμπορν στην Die Welt.

«Οποιοσδήποτε, όπως η Ουγγαρία, που υψώνει φράχτες εις βάρος προσφύγων πολέμου ή παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος, θα πρέπει προσωρινά, ή εάν είναι ανάγκη για πάντα, να αποβάλλεται από την ΕΕ», τόνισε.

Άμεση ήταν η αντίδραση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος δήλωσε ότι τα σχόλια του Άσεμπορν δεν βρίσκουν σύμφωνη την ΕΕ. «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πρέπει να κλείσουμε την πόρτα σε έναν ευρωπαίο εταίρο», τόνισε ο Σταϊνμάγερ.

Σε μία ευθεία επίθεση, ο ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σιγιάρτο απάντησε από την πλευρά του ότι ο Άσελμπορν «έχει από καιρό απομακρυνθεί από τις τάξεις των πολιτικών που μπορεί κανείς να λάβει στα σοβαρά», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024