Απορρίφθηκαν τα πρόσωπα που πρότεινε η Αθήνα για το Υπερταμείο
Στα πρόσωπα και στην αμυντική βιομηχανία μπλοκάρει προς ώρας η συμφωνία για το νέο Υπερταμείο, το παζάρι για το οποίο συνεχίζεται με τους θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή, σύμφωνα με κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών. Η εμπλοκή φαίνεται να αφορά τα τρία μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου που προτείνονται από την ελληνική πλευρά, και όχι στα δύο που δικαιούνται να προτείνουν οι θεσμοί.
Σύμφωνα με Τα Νέα, η εμπλοκή φαίνεται να αφορά τα τρία μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου που προτείνονται από την ελληνική πλευρά, και όχι στα δύο που δικαιούνται να προτείνουν οι θεσμοί.
Ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ, πρώην συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ την εποχή που η τελευταία ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, παραμένει εκ των βασικών υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής. Αλλά για να κλειδώσει το όνομά του, όπως και του άλλου μέλους που δικαιούνται να ορίσουν οι θεσμοί, θα πρέπει να δεχθούν και τα προτεινόμενα από την ελληνική κυβέρνηση πρόσωπα. Οσο θα παραμένει η διαφωνία, Εποπτικό Συμβούλιο δεν θα υπάρχει.
Τόσο η σύζυγος του βουλευτή όσο και ο πανεπιστημιακός λέγεται ότι είναι επιρροής Τσακαλώτου. Οσο για το θέμα του στελέχους της ΤτΕ, οι θεσμοί επιμένουν ότι η τοποθέτησή του σκοντάφτει -όπως και στην περίπτωση της συζύγου του βουλευτή-στο ασυμβίβαστο, παρότι η ελληνική πλευρά υποστηρίζει το αντίθετο.
Εν ολίγοις οι δανειστές θεωρούν ότι αφενός υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων ως προς τα ονόματα που προτείνει ο υπουργός Οικονομικών, αφετέρου εγείρουν ερωτήματα κατά πόσο διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα για να χειρισθούν θέματα αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας.
Αντιρρήσεις ωστόσο για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ της λίστας δεν φαίνεται –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές –να υπάρχουν, κάτι που σημαίνει ότι τον δρόμο για το Υπερταμείο θα πάρουν το 34% της ΔΕΗ, το 51% του ΑΔΜΗΕ, το 50% της ΕΥΔΑΠ και το 51% της ΕΥΑΘ, το Αττικό Μετρό και οι Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ).
Γιώργος Φιντικάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι καλοκαιρινές φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442