Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τις εκκρεμότητες της α' αξιολόγησης

Ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τις εκκρεμότητες της α’ αξιολόγησης

Αρχίζουν εκ νέου σήμερα, Δευτέρα, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο την ολοκλήρωση των 15 ορόσημων - ουρά της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Αρχίζουν εκ νέου σήμερα, Δευτέρα, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο την ολοκλήρωση των 15 ορόσημων- ουρά της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ -εκ των οποίων το 1,7 δισ. ευρώ θα δοθεί για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι διαπραγματεύσεις αφορούν σε:

  • Καταπολέμηση της διαφθοράς (15.30), που αποτελεί αντικείμενο του υπουργείου Δικαιοσύνης
  • Νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (14.30). Πρόκειται κυρίως για τη στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου, το οποίο θα απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς και δύο εκπροσώπους των θεσμών (μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος).

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών θα τεθούν τις επόμενες ημέρες δύο θέματα που αποτελούν προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών: Το ένα είναι ο ακατάσχετος λογαριασμός των επαγγελματιών με τον οποίο σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να συνδεθούν οι συναλλαγές τους μέσω POS, προκειμένου να καταστεί η εφικτή η επέκταση των πληρωμών με κάρτες σε όλη την αγορά.

Έως τώρα, το θέμα συναντούσε τις αντιρρήσεις των εταίρων, αν και πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι οι πιστωτές έχουν αρχίσει να βλέπουν θετικότερα το θέμα αυτό.

Ο ακατάσχετος λογαριασμός είναι η μόνη εκκρεμότητα που απομένει προκειμένου το υπουργείο να καταθέσει το νομοσχέδιο για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, το οποίο εκτιμάται ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων τους επόμενους μήνες.

Το δεύτερο θέμα που θα εξεταστεί με το κουαρτέτο είναι η οριστικοποίηση των διατάξεων του νομοσχεδίου για την οικειοθελή αποκάλυψη του αδήλωτου χρήματος.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Sports in

    Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

    Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 25 Απριλίου 2024