Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
O αυτοδίδακτος Ντίκι είναι 12 χρονών και πλέον φοιτητής στο πανεπιστήμιο
O Ντίκι έμαθε μόνος του αγγλικά και η αίτησή του στο καναδικό πανεπιστήμιο ήταν «πολύ δυνατή», λένε οι υπηρεσίες εγγραφής (φωτ. από το καναδικό CBC)

O αυτοδίδακτος Ντίκι είναι 12 χρονών και πλέον φοιτητής στο πανεπιστήμιο

Όπως πολλοί 12χρονοι ανά την υφήλιο αυτή την περίοδο, ο Τσεντικιαουάν Σουριατμάντια (εν συντομία, Ντίκι) ετοιμάζεται για την επιστροφή στα θρανία. Βέβαια, η δική του περίπτωση είναι κάπως ιδιαίτερη: Ξεκινά τα μαθήματα έχοντας πάει από την Ινδονησία στον Καναδά και αντί για σχολείο, ξεκινά στο Πανεπιστήμιο του Ουότερλου σπουδάζοντας Φυσική. Αγγλικά έμαθε μόνος του.

Όπως πολλοί 12χρονοι ανά την υφήλιο αυτήν την περίοδο, ο Τσεντικιαουάν Σουριατμάντια (εν συντομία, Ντίκι) ετοιμάζεται για την επιστροφή στα θρανία. Βέβαια, η δική του περίπτωση είναι κάπως ιδιαίτερη: Ξεκινά τα μαθήματα έχοντας πάει από την Ινδονησία στον Καναδά και αντί για σχολείο, ξεκινά στο Πανεπιστήμιο του Ουότερλου σπουδάζοντας Φυσική.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου ανέφερε στο καναδικό CBC πως η αίτηση εισαγωγής που είχε στείλει ο Ντίκι «ήταν μία από τις ισχυρότερες» που είχαν πάρει φέτος. Η αίτηση πέρασε αρχικά τα στάδια διαλογής μέχρι να γίνει, στο τέλος, αντιληπτό πως επρόκειτο για 12χρονο.

Αυτό δεν στάθηκε ωστόσο εμπόδιο επειδή, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος, ο Ντίκι «από ακαδημαϊκή άποψη, είναι πανέτοιμος».

Το παιδί έχει ήδη βρει σπίτι, μαζί με τον πατέρα του, κοντά στο πανεπιστήμιο. Το κύριο αντικείμενο φοίτησής του θα είναι η Φυσική, και ακολουθούν Χημεία και Μαθηματικά.

Ο Ντίκι είπε πως είχε μάθει αγγλικά μόνος του, σε έξι μήνες, βλέποντας παιδικά και ταινίες στα αγγλικά με υπότιτλους. Το μόνο που δηλώνει ότι τον ανησυχεί, αλλά του φαίνεται ενδιαφέρουσα πρόκληση, είναι το κρύο του Καναδά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024