Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις φλόγες από το μεσημέρι δασική έκταση στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

Στις φλόγες από το μεσημέρι δασική έκταση στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Αετός του δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας. Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το πρωί και σε δασική έκταση στην περιοχή Καστρί στον Πλατανιστό της νότιας Εύβοιας, ωστόσο νωρίς το μεσημέρι οι πυροσβέστες την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο. Υπό πλήρη ή μερικό έλεγχο είναι και οι άλλες φωτιές που ξέσπασαν ανά τη χώρα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Αετός του δήμου Φιλιατών στη Θεσπρωτία. Επί τόπου έσπευσαν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρου τμήματος και τέσσερα αεροσκάφη Πετζετέλ.

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το πρωί δασική έκταση στον Πλατανιστό της νότιας Εύβοιας, στην περιοχή Καστρί. Για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχείρησαν 46 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και μία υδροφόρα του τοπικού δήμου, που κατάφεραν νωρίς το μεσημέρι να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν και οι δασικές πυρκαγιές στις Σινιές, στην περιοχή Πυργί-Έλατα Χίου και στο Ανθοχώρι Κομοτηνής. Το ίδιο και οι φωτιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Πετροπηγή Καβάλας και στα Κάτω Βασιλικά Φαρσάλων.

Υπό έλεγχο είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στο Στασιό Κυπαρισσίας, στη Μεσσηνία.

Κατασβέστηκαν οι δασικές πυρκαγιές στην Κομποθέκλα Αμφιλοχίας και στο Πουρνάρι Κορίνθου, καθώς και οι αγροτικές πυρκαγιές στις περιοχές Μπρίνια, Αγκινάρα και Επιτάλιο Ηλείας, Τσικνιάς Λέσβου, Κουτσό Ξάνθης, Ρίζια Ορεστιάδας, Καρτερόλιο Μεσσήνης, Ανώγειο Σοφάδων Καρδίτσας, Ευηνοχώρι Μεσολογγίου και Άγιος Κωνσταντίνος Πύργου.

Συνολικά, κατά το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές ανά τη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024