Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το προφίλ των νέων και παλαιών καναλαρχών

Το προφίλ των νέων και παλαιών καναλαρχών

Γιάννης Αλαφούζος, Χρ.Καλογρίτσας, Θ.Κυριακού και Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτοί είναι οι τέσσερις νικητές του μαραθώνιου για τις τηλεοπτικές άδειες. Παλαιοί και νέοι παίκτες με ποικίλες δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδος.

Γιάννης Αλαφούζος, Χρ.Καλογρίτσας, Θ.Κυριακού και Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτοί είναι οι τέσσερις νικητές του μαραθώνιου για τις τηλεοπτικές άδειες. Παλαιοί και νέοι παίκτες με ποικίλες δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδος.

Το προφίλ τους παρουσιάζουν Τα Νέα της Παρασκευής:

Ο πρόεδρος του ΣKAI, Γιάννης Αλαφούζος, o οποίος πήρε την πρώτη άδεια, εκτός από το πεδίο της ενημέρωσης, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον χώρο του ποδοσφαίρου ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ειδικότερα, το 2012 ίδρυσε μαζί με άλλους παράγοντες την Παναθηναϊκή Συμμαχία 2012, η οποία και πήρε το πλειοψηφικό πακέτο του αθλητικού σωματείου στο ποδόσφαιρο. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας πήρε τη δεύτερη άδεια με την εταιρεία του γιού του Ιωάννη-Βλαδίμηρου. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 προσέγγισε τον χώρο του ΚΚΕ, τόσο τη βάση του όσο και την κορυφή του, συγκεκριμένα τον Χαρίλαο Φλωράκη.

Το 1986 ο Χρήστος Καλογρίτσας εμφανίστηκε ως ο ένας εκ των πέντε βασικών μετόχων του εκδοτικού σχήματος που κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Η Πρώτη».

Η εφημερίδα ακολούθησε εν πολλοίς τον σχεδιασμό και την τύχη του ΚΚΕ. Εκλεισε τον Σεπτέμβριο του 1990 και ο Καλογρίτσας επιχείρησε στη συνέχεια να εκδώσει το περιοδικό «Επτάμισι», που και αυτό έσβησε άδοξα.

Ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής Τοξότης καθιερώθηκε ως εργολάβος μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας του υπουργείου Δικαιοσύνης Θέμις (του είχε ανατεθεί η ανέγερση του νέου Εφετείου της Αθήνας στον ανεκμετάλλευτο χώρο πίσω από τον Αρειο Πάγο).

Έχει εξαγοράσει στο παρελθόν πολλές μικρές τεχνικές εταιρείες και σήμερα δραστηριοποιείται σε αρκετούς τομείς, από τους οδικούς άξονες έως την αποκατάσταση χωματερών.

Ο Θοδωρής Κυριακού είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΑΝΤ1, ο οποίος ιδρύθηκε το 1988 από τον πατέρα του, Μίνωα.

O AΝΤ1 ήταν το ένα από τα δύο πρώτα ιδιωτικά κανάλια που εξέπεμψαν στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα έχει παραγάγει πάνω από 220 τηλεοπτικές σειρές και περισσότερες από 150.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Συνολικά ο Ομιλος Κυριακού δραστηριοποιείται σε 12 κλάδους και σε 14 χώρες, σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία και Ασία. Εκτός της Ελλάδας έχει τηλεοπτικά κανάλια σε Σερβία, Κύπρο, Σλοβενία, Μαυροβούνιο και Ρουμανία, ενώ οι εργαζόμενοι του ομίλου ξεπερνούν τους 2.500.
Εφοπλιστής με διεθνή δραστηριότητα αλλά και κατηγορούμενος για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» με τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας από τους τέσσερις πλειοδότες για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.
Το τελευταίο διάστημα μάλιστα απασχόλησε όχι μόνο τα εγχώρια αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ, κυρίως τα βρετανικά, όταν έγινε γνωστή η πρόθεσή του να αγοράσει το 80% των μετοχών της φημισμένης αγγλικής ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024