Σώοι οι 29 πρόσφυγες σε σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο ανοικτά των Παξών
Εντοπίστηκε ανοικτά των Παξών, μετά από πολύωρες έρευνες από τα λιμενικά σώματα της περιοχής, των Ιονίων νήσων και της Ηγουμενίτσας, ταχύπλοο σκάφος που έπλεε από νωρίς το πρωί ακυβέρνητο με 29 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι επιβαίνοντες είχαν ξεκινήσει, χωρίς χαρτιά, από την Πρέβεζα με προορισμό την Ιταλία.
Εντοπίστηκε ανοικτά των Παξών, μετά από πολύωρες έρευνες από τα λιμενικά σώματα της περιοχής, των Ιονίων νήσων και της Ηγουμενίτσας, ταχύπλοο σκάφος που έπλεε από νωρίς το πρωί ακυβέρνητο με 29 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι επιβαίνοντες είχαν ξεκινήσει, χωρίς χαρτιά, από την Πρέβεζα με προορισμό την Ιταλία. {{{ map }}} Όπως ανέφερε ο λιμενάρχης Κέρκυρας, Σπυρίδων Κοντομάρης, ένας εκ των επιβαινόντων κάλεσε το 112, τη γραμμή του λιμεναρχείου, και δήλωσε πως το σκάφος τους είναι ακυβέρνητο και χρειάζονται βοήθεια.
Το σκάφος βρισκόταν σε απόσταση 30 μιλίων δυτικά των Παξών, σύμφωνα με το στίγμα που έδωσαν οι επιβαίνοντες του ακυβέρνητου σκάφους στο λιμεναρχείο Κέρκυρας.
Στο σημείο έσπευσαν λιμενικά σκάφη των σωμάτων του Ιονίου, προκειμένου να εντοπίσουν το σκάφος και να παράσχουν όποια βοήθεια χρειαστεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη ή έμεινε από καύσιμα.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).