Πτώση 3,6% στο λιανικό εμπόριο – Λιγότερα ψώνια και στο σούπερ μάρκετ
Μείωση 3,6% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, ενώ από τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων ανοδικά κινούνται- λόγω επικείμενων τότε θερινών διακοπών- οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων, της ένδυσης- υπόδησης και των βιβλιοπωλείων. Αντίθετα, πολύ μεγάλη ήταν η πτώση στις πωλήσεις καυσίμων, ενώ μείωση σημείωσαν οι πωλήσεις και στα σούπερ μάρκετ.
Μείωση 3,6% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, ενώ από τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων ανοδικά κινούνται- λόγω επικείμενων τότε θερινών διακοπών- οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων, της ένδυσης- υπόδησης και των βιβλιοπωλείων. Αντίθετα, πολύ μεγάλη ήταν η πτώση στις πωλήσεις καυσίμων, ενώ μείωση σημείωσαν οι πωλήσεις και στα σούπερ μάρκετ.
Ειδικότερα, άνοδο σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων σε Πολυκαταστήµατα (11,9%), Ένδυση- υπόδηση (4%) και Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (2,3%). Ενώ, μειώθηκε ο τζίρος σε Καύσιµα και λιπαντικά αυτοκινήτων (10,4%), Φαρµακευτικά- καλλυντικά (7,7%), Τρόφιµα- ποτά- καπνό (3,9%), Μεγάλα καταστήµατα τροφίµων (1,1%) και Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισµό (0,2%).
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιµές) στο λιανικό εμπόριο σηµείωσε µείωση 3,6% τον Ιούνιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2015, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016 σηµείωσε αύξηση 3,7%.
Ο εποχικά διορθωµένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) γενικός δείκτης όγκου, σηµείωσε αύξηση 0,7 % τον Ιούνιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016.
Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών(σε τρέχουσες τιµές), σηµείωσε µείωση 5,2% τον Ιούνιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2015, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016 σηµείωσε αύξηση 5,2%.
Ο εποχικά διορθωµένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών, σηµείωσε αύξηση 1% τον Ιούνιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σύλληψη 19χρονου για απόπειρα βιασμού 14χρονης σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι
- Ο Φορλάν ανέλαβε την Ουρουγουάη μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ (pic)
- Γεννήσεις: Κατάρρευση την τελευταία 20ετία – Χαμηλά εισοδήματα και στεγαστική κρίση ανάμεσα στις αιτίες
- Μήπως οι γυναίκες είναι αυτές που κινούν τα νήματα στην Οδύσσεια;
- Ρόδρι: «Ο Λαμίν Γιαμάλ πρέπει να ηρεμήσει το άγχος του»
- Τα «αόρατα» σκυλάκια των καταφυγίων: Ψυχές που καρτερούν μια ζεστή αγκαλιά
- Κρήτη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στον ΒΟΑΚ – Η μηχανή του συγκρούστηκε με βαν
- Σίνερ για την κατάκτηση του Wimbledon: «Αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά, πέρασα μία δύσκολη περίοδο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442