ΣΥΡΙΖΑ: Δικαιώνεται η προσπάθεια για την αναβάθμιση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου
«Η ανεξέλεγκτη και ασύδοτη δράση μερίδας των διοικούντων του Ελληνικού ποδοσφαίρου ολοκληρώνει τον κύκλο της έπειτα από την αποφασιστική παρέμβαση της Κυβέρνησης», τονίζει το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια σημειώνει, ότι έπειτα από τις εξελίξεις στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των Διεθνών Ομοσπονδιών του αθλήματος, δικαιώνεται «η προσπάθεια για την αναβάθμιση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, όπως αυτή εκφράζεται μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 με μια σειρά από νομικές και διοικητικές πρωτοβουλίες».
«Η ανεξέλεγκτη και ασύδοτη δράση μερίδας των διοικούντων του Ελληνικού ποδοσφαίρου ολοκληρώνει τον κύκλο της έπειτα από την αποφασιστική παρέμβαση της Κυβέρνησης», τονίζει το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια σημειώνει, ότι έπειτα από τις εξελίξεις στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των Διεθνών Ομοσπονδιών του αθλήματος, δικαιώνεται «η προσπάθεια για την αναβάθμιση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, όπως αυτή εκφράζεται μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 με μια σειρά από νομικές και διοικητικές πρωτοβουλίες».
Στην ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει, ότι «παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των στελεχών της Ε.Π.Ο., ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, υλοποιεί το πάγιο αίτημα της κοινωνίας και του φίλαθλου κόσμου, αποκαθιστά τη νομιμότητα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ισότιμη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών».
Αναφέρει επίσης, ότι οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν, ότι «ο αγώνας για την εμπέδωση της δικαιοσύνης και της ισονομίας, όταν συνδυάζεται με επιμονή και συστηματικότητα μπορούν να φέρουν απτά αποτελέσματα στον χώρο του αθλητισμού».
«Κάθε φίλαθλος, κάθε πολίτης», τονίζεται τέλος, «οφείλει να συμπαραταχτεί στον αγώνα για διαφάνεια και εκδημοκρατισμό στο ποδόσφαιρο ώστε το δημοφιλέστερο άθλημα να ξαναβρεί την χαμένη κοινωνική του δυναμική και αξιοπιστία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Δεν καταφέρνει να σκοράρει σε τετ α τετ ο Ελ Κααμπί (vid)
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σπουδαία απόκρουση του Τζολάκη σε σουτ του Ταμπόρδα (vid)
- Νίκολιτς: «Να απολαύσουμε τη στιγμή, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα»
- Δεν του… πάει ο Απρίλης
- Λουτσέσκου: «Είχαμε πολλά προβλήματα και κάποιες επιλογές ήταν αναγκαστικές»
- Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-1: Σε απόσταση «βολής» για τον τίτλο οι «Πολίτες»! (vid)
- Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη 4-2: Πρωταθλήτρια με τεσσάρα και για 35η φορά! (vid)
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)








































![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442