Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΙΣΑ: Πολάκης και Μπασκόζος νομίζουν ότι θα αποφύγουν τις ευθύνες τους

ΙΣΑ: Πολάκης και Μπασκόζος νομίζουν ότι θα αποφύγουν τις ευθύνες τους

Για αποφυγή ευθυνών κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην υπόθεση του υπό κατάληψη κτιρίου στα Πατήσια και τις συνθήκες υγιεινής σ' αυτό. Με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τακτική «Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν με αφορά» από την πλευρά των κ.κ. Πολάκη και Μπασκόζου, υποστηρίζοντας ότι κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση της Διοίκησης του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων».

Για προσπάθεια να αποφύγει την ευθύνη κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην υπόθεση του υπό κατάληψη κτιρίου στα Πατήσια και τις συνθήκες υγιεινής σ’ αυτό. Με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τακτική «Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν με αφορά» από την πλευρά των κ.κ. Πολάκη και Μπασκόζου, υποστηρίζοντας ότι κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση της Διοίκησης του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων».

«Αντί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν, κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση της Διοίκησης του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας ‘Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων’, στην οποία αναφέρεται ότι το υπό κατάληψη κτίριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο, αλλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε αυτό. Λες κι ό ένας τοίχος που χωρίζει τα δύο κτίρια είναι αρκετός για να κρατήσει μακριά τις όποιες μολυσματικές ασθένειες. Λες και δεν έχουν αξία οι ζωές των προσφύγων και μεταναστών που ζουν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, μερικά μέτρα μακριά από το Νοσοκομείο», αναφέρει ο ΙΣΑ σε ανακοίνωση του.

Έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο υπό κατάληψη από αλληλέγγυους κτίριο της οδού Χαλκίδος 19, στα Πατήσια χαρακτηρίζει την κατάσταση «υγειονομική βόμβα» στο κέντρο της Αθήνας.

Στο εν λόγω κτίριο έχουν βρει στέγη πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο, λόγω έλλειψης υποδομών, λύματα πλημμυρίζουν τους γύρω δρόμους απειλώντας την υγεία των προσφύγων, όσο και τη δημόσια υγεία.

Ο ΙΣΑ κατηγορεί τους κ.κ. Πολάκη και Μπασκόζο ότι επιλέγουν την τακτική «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν με αφορά» νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουν τις ευθύνες τους και προειδοποιεί ότι «ή θα αποφασίσουν επιτέλους να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους, ή θα τους αναγκάσουμε να παραιτηθούν».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024