Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eπίθεση Παππά κατά ΝΔ για τηλεοπτικές άδειες

Eπίθεση Παππά κατά ΝΔ για τηλεοπτικές άδειες

Επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς με αφορμή τον διαγωνισμό για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών. Συγκεκριμένα, κάλεσε τη ΝΔ «να ανασκευάσει και να ανακαλέσει» όσα έχει πει περί ακύρωσης του διαγωνισμού όταν θα αναλάβει την διακυβέρνηση.

Επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς με αφορμή τον διαγωνισμό για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών. Συγκεκριμένα, κάλεσε τη ΝΔ «να ανασκευάσει και να ανακαλέσει» όσα έχει πει περί ακύρωσης του διαγωνισμού όταν θα αναλάβει την διακυβέρνηση. «Να αλλάξει την “γραμμή” ακύρωσης του διαγωνισμού», ζήτησε ο κ. Παππάς από τη ΝΔ διερωτώμενος μάλιστα γιατί θα τον ακυρώσει, «για να επαναφέρει το καθεστώς που υπάρχει;». Φανερά ενοχλημένος από την στάση του κόμματος, ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ανακαλέσει τα περί ακύρωσης «και να πει ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα» του διαγωνισμού.

Με αφορμή μάλιστα την έναρξη της σχετικής διαδικασίας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το Σύνταγμα και τους νόμους. Μάλιστα προκάλεσε τους προκατόχους του -από βουλευτές ερμηνεύθηκε ως «φωτογραφία» του άλλοτε υπουργού Τύπου και ΜΜΕ Θ. Ρουσόπουλου- «να τιμήσουν το παρελθόν τους και να εξηγήσουν γιατί δεν έκαναν αυτό που προέβλεπε ο νόμος: τους έβαλε κάποιος τρικλοποδιές, τους απείλησε κάποιος;».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, ο οποίος είπε πως «ο πόλεμος με τους “νταβατζήδες” μαίνεται αλλά κερδίζεται, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στους συμμετέχοντες του διαγωνισμού ο οποίος ήδη ξεκίνησε λέγοντας ότι «τρόπος υπέρβασης της νομιμότητας δεν υπάρχει». Μάλιστα τους κάλεσε «να μην προκαλεί κανείς την τύχη του ανεξαρτήτως τσέπης, ονόματος, ενδόξου παρελθόντος ή και μέλλοντος». Τα «μηνύματα» που εξέπεμψε ο κ. Παππάς δεν περιορίστηκαν εκεί, αφού όπως είπε, «όποιος νομίζει ότι τρομοκρατώντας δημόσιους λειτουργούς θα παρακάμψει την πρώτη φάση (του διαγωνισμού) πλανάται πλάνην οικτρά». «Οι προϋποθέσεις είναι πολύ αυστηρές», τόνισε, χαρακτηρίζοντας θλιβερό το ότι «πολλοί τολμούν -και η αξιωματική αντιπολίτευση- να λένε για αυτό τον διαγωνισμό ότι είναι παρωδία και δεν ήταν παρωδία η ανοιχτή μεθόδευση με την οποία έδωσαν σε μια εταιρεία – συνεύρεση, τον αέρα της χώρας». «Να συγκρίνουμε αυτό τον διαγωνισμό με τις αυστηρές προδιαγραφές με τον διαγωνισμό γα την Digea», πρόσθεσε.

Αναφορικά δε με το θέμα της Digea, ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης, δήλωσε ότι «η υπόθεση θα απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες», ενώ έκανε ευθέως λόγο για «στημένο διαγωνισμό». Όπως είπε, όταν ολοκληρώσει «ο εισαγγελέας την έρευνα που κάνει, τότε θα κάνουμε και εμείς ως υπουργείο τις ενέργειες που πρέπει». Στο θέμα εξάλλου αναφέρθηκε και ο κ. Παππάς, ο οποίος είπε ότι το θέμα της Digea «θα πάρει τον δρόμο του».

Απαντώντας ο κ. Σπίρτζης στις αιχμές που διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ι. Κουτσούκος σχετικά με την σχέση του με τον επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, απάντησε ότι «για να μην τα μπερδεύετε, εγώ με τον γιο Καλογρίτσα έχω σχέση». «Για αυτόν να σας πως ό,τι θέλετε. Για τον πατέρα όμως να ρωτήσετε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν μαζί του φιλικότατες σχέσεις επί δεκαετίες», πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών.

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024