Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε αρχηγείο της αστυνομίας στο Τζίζρε της επαρχίας Σιρνάκ με απολογισμό 11 αστυνομικούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ανέλαβαν οι Κούρδοι αυτονομιστές του PKK μέσω δικτυακού τόπου προσκείμενου στην οργάνωση.

To PKK αρνείται παράλληλα ότι έβαλε εσκεμμένα στο στόχαστρο τον ηγέτη της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, η αυτοκινητοπομπή του οποίου βρέθηκε την Πέμπτη δύο φορές εν μέσω πυρών στην επαρχία Άρτβιν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε το PKK ότι στόχευσε την αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος -ο οποίος δεν τραυματίστηκε.

Συνεργάτης του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε πάντως ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν υπήρξε στόχος κάποιας επίθεσης, αλλά βρέθηκε μεταξύ διασταυρούμενων πυρών, καθώς στην περιοχή είχαν ξεσπάσει νωρίτερα συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως.

Ο ίδιος ο Κιλιτσνάρογλου πάντως, μιλώντας σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης είπε ότι κατά την αναχώρησή τους από την κωμόπολη Σάβσατ δεν είχαν ενημερωθεί για τις συγκρούσεις στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ