Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο: άνοιξε η πρώτη γκαλερί για σκύλους

Λονδίνο: άνοιξε η πρώτη γκαλερί για σκύλους

Πριν μερικές ημέρες άνοιξε τις πύλες της στο Λονδίνο η πρώτη στον κόσμο γκαλερί αποκλειστικά για σκύλους. Η έκθεση, η οποία διήρκεσε δυο ημέρες, υποδέχτηκε φιλότεχνα τετράποδα που έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με την υψηλή κουλτούρα μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.

Πριν μερικές ημέρες άνοιξε τις πύλες της στο Λονδίνο η πρώτη στον κόσμο γκαλερί αποκλειστικά για σκύλους.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον βρετανό Ντόμινικ Γουίλκοξ ο οποίος στέγασε την πρώτη έκθεση τέχνης για τετράποδα στον πολυχώρο 47-49 Tanner Street στα νότια της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η έκθεση, η οποία πήρε τον τίτλο «Play More» (Περισσότερο Παιχνίδι) και διήρκεσε 48 ώρες κατά το διήμερο 19-20 Αυγούστου, υποδέχτηκε φιλότεχνα τετράποδα που έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με την υψηλή κουλτούρα μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.

Στην έκθεση συμπεριλήφθηκαν πίνακες που αναρτήθηκαν στους τοίχους στο ύψος των ματιών των σκύλων –και φυσικά οι πίνακες αυτοί ήταν φιλοτεχνημένοι αποκλειστικά με χρώματα που μπορεί να διακρίνει το σκυλίσιο μάτι.

Επίσης ο Γουίλκοξ κατασκεύασε από μόνος του και μερικά ενδιαφέροντα installations, όπως λόγου χάρη ένα τεράστιο μπολ με διάμετρο τρία μέτρα, μέσα στο οποίο μπορούσαν να πηδήξουν οι σκύλοι και να παίξουν με ένα από τα 1.000 μπαλάκια που περιείχε.

Ή εκείνη η εγκατάσταση που θύμιζε την κλασική συνήθεια των σκυλιών να βγάζουν την μουσούδα τους από ένα εν κινήσει αυτοκίνητο: ο Γουίλκοξ τοποθέτησε έναν ανεμιστήρα στο πάτωμα και απέναντι του έβαλε σκύλους να κοιτάνε από τα ανοικτά «παράθυρα» μιας κατασκευής από κόντρα πλακέ που θύμιζε το εξωτερικό ενός αυτοκινήτου.

Η έκθεση σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς σε αυτήν προσήλθαν εκατοντάδες τετράποδα συνοδεία των ιδιοκτητών τους, με τον Γουίλκοξ να δεσμεύεται πως μια παρόμοια έκθεση θα πραγματοποιηθεί ξανά στο εγγύς μέλλον σε μια μεγαλύτερη γκαλερί.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024