Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας εγκληματική ομάδα που ενέχεται στη διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Αρτας, με ευρείας κλίμακας, παράλληλες, αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Κορινθίας και της Αττικής, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.

Εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας εγκληματική ομάδα που ενέχεται στη διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Αρτας, με ευρείας κλίμακας, παράλληλες, αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Κορινθίας και της Αττικής, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.

Κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, οκτώ άντρες από 31 έως 56 ετών και μία 43χρονη, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και σε άλλους χώρους.

Από τους συλληφθέντες, οι επτά είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ένας 56χρονος και η 43χρονη κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη επτά Έλληνες, έξι άντρες από 37 έως 65 ετών και μία 38χρονη, καθώς και μία 58χρονη Βουλγάρα, όλοι τους μέλη της οργάνωσης.

Από τους παραπάνω, η 58χρονη, ένας 42χρονος και ένας 65χρονος είναι έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού, Ιωαννίνων και Ναυπλίου, αντίστοιχα, για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Αναφορικά με το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα που έκανε το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2016, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης, σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Αρτας.

Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άνεργοι.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, για τις οποίες δεν είχαν δηλώσει τα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά αλλοδαπών από τρίτες χώρες.

Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη, σε σπίτια, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα και αλλού, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα Καλάσνικοφ με ξιφολόγχη και γεμιστήρα με 30 φυσίγγια, μισό κιλό χασίς, ποσότητα ηρωίνης 13,6 γραμμαρίων, ποσότητα μεθαδόνης 89,6 γραμμαρίων, δύο δενδρύλλια χασίς, εξήντα ναρκωτικά χάπια, κυνηγετικό όπλο και σπάθα, το χρηματικό ποσό των 2.720 ευρώ, τρεις ζυγαριές ακριβείας, πυρίτιδα, μια στρογγυλή σφραγίδα δημόσιας υπηρεσίας, η προέλευση της οποίας ερευνάται, τρία αυτοκίνητα, αντικείμενα που σχετίζονται με την συσκευασία και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.

Από τις αστυνομικές αρχές σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συλληφθεί πααιότερα από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και από την Ασφάλεια Αρτας, τέσσερα από τα συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, η οποία είχε συστηματικό χαρακτήρα, είχαν διακινήσει πάνω από τρία κιλά ηρωίνης, επτά κιλά χασίς και τετρακόσια γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 170.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024