
Reuters: Η Κομισιόν ετοιμάζει παρέμβαση υπέρ του Γεωργίου
Θέση υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αναμένεται να λάβει με παρέμβασή της η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται ανώνυμες ευρωπαϊκές πηγές.
Θέση υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αναμένεται να λάβει με παρέμβασή της η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται ανώνυμες ευρωπαϊκές πηγές.
Διαβάστε επίσης:
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ανδρέας Γεωργίου, βετεράνος του ΔΝΤ, έχει συσπειρώσει αρκετούς ανώτερους οικονομολόγους και στατιστικολόγους από όλο τον κόσμο γύρω του. Ορισμένοι μάλιστα βοηθούν ώστε να πληρώσει τα έξοδα υπεράσπισής του.
Η περίπτωση φάνηκε να εξασθενεί, αλλά στις αρχές του μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση, ασκώντας νέα πίεση στον ίδιο.
Πηγή της ΕΕ ανέφερε στο Reuters ότι η Κομισιόν, της οποίας η στατιστική υπηρεσία Eurostat έχει επιβεβαιώσει τα δεδομένα που παρείχε η ΕΛΣΤΑΤ, θα προχωρήσει σε ανακοίνωση για το θέμα.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι Βρυξέλλες ήταν ευρέως υπέρ της ΕΛΣΤΑΤ στο παρελθόν, εν μέσω επικρίσεων για το έργο της υπηρεσίας από Έλληνες πολιτικούς.
Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ είναι γενικώς απρόθυμο να παρεμβαίνει σε εσωτερικές πολιτικές διαμάχες, καθιστώντας έτσι σημαντική οποιαδήποτε δημόσια στάση στην εν λόγω διαμάχη στην Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έκτακτο επίδομα παιδιού: Δεύτερος κύκλος πληρωμών τον Αύγουστο
- Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drone σε πολυκατοικία – Αναφορές για πιθανά θύματα
- Συνταγή: Μακαρόνια με κοκκινιστά κεφτεδάκια
- Η SpaceX έχασε 1,2 τρισ. κεφαλαιοποίηση σε ένα μήνα – Γερό «ξεπούλημα» στις μετοχές Τεχνητής Νοημοσύνης
- Ηπατίτιδα: Πλήρης έλεγχος ή και θεραπεία σε μια ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις
- Πώς τα δάση της Γαλλίας και της Ισπανίας μετατράπηκαν σε «προσάναμμα» – Οι άνεμοι και η «τέλεια καταιγίδα»


