
Διαχωρίζει η Βρετανία τους ισλαμιστές φυλακισμένους από τους υπόλοιπους
Σε ξεχωριστές μονάδες στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Βρετανίας πρόκειται να μεταφερθούν όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα που σχετίζονται με ισλαμικό εξτρεμισμό. Το Λονδίνο προχωρά στο διαχωρισμό διαπιστώνοντας κίνδυνο να ριζοσπαστικοποιηθούν κρατούμενοι για κοινά ποινικά αδικήματα που έχουν μουσουλμανικό υπόβαθρο.
Σε ξεχωριστές μονάδες στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Βρετανίας πρόκειται να μεταφερθούν όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα που σχετίζονται με ισλαμικό εξτρεμισμό.
Το Λονδίνο προχωρά στο διαχωρισμό διαπιστώνοντας κίνδυνο να ριζοσπαστικοποιηθούν κρατούμενοι για κοινά ποινικά αδικήματα που έχουν μουσουλμανικό υπόβαθρο.
Έρευνα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Σωφρονιστικών Υπηρεσιών που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα ανέφερε πως «ορισμένες “χαρισματικές” προσωπικότητες» μεταξύ των κρατουμένων μπορεί να συντελέσουν στην ριζοσπαστικοποίηση άλλων φυλακισμένων.
Μέχρι το τέλος Ιουνίου, στις φυλακές Αγγλίας και Ουαλίας βρίσκονταν 12.633 κρατούμενοι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.
Ξεχωριστά, από τους συνολικά 147 κρατούμενους σε σχέση με εγκλήματα που άπτονται της τρομοκρατίας, όλοι εκτός δέκα δήλωναν μουσουλμάνοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μότσαρτ: Ο σπεκουλαδόρος δούκας, η απλήρωτη αμοιβή και το χειρόγραφο που βρέθηκε 248 χρόνια αργότερα
- Λαμία: Μητέρα κρατούσε αγκαλιά το νεκρό παιδί της για πάνω από ένα 24ωρο
- Ασπίδα του προέδρου της Αργεντινής στην εθνική ομάδα
- Πυρκαγιές σε Γαλλία και Ισπανία: Πάνω από 300.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους – Ανησυχία στην ΕΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής και το «θαύμα»
- Ήταν τελικά «καθαρό» το Μουντιάλ; – Επιστήμονες μέτρησαν το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα


